hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reddedilen vize ücreti iade edilir mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor. İşte bu noktada sigorta şirketleri devreye giriyor. Ayrıntılar CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya ve Kameraman Emir Ünlü'nün haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD ve AB ülkelerine yapılan vize başvuruları kimileri için olumsuz sonuçlanıyor. Öyle ki vize almak neredeyse imkansız bir hal aldı. Vizelere verilen red yanıtının Türk vatandaşlarına maliyeti milyonlarca lirayı aşıyor. Yaşanan sorun üzerine sigorta şirketleri devreye girdi. Yeni yaygınlaşmaya başlayan bir uygulama ile vize başvurusunda bulunanlar ödedikleri ücretlerle ilgili geri ödeme teminatı alabiliyor. Ödeme alabilmek için vize ücretini sigorta kapsamına sokan bir tür poliçe ödemesi yapılıyor.

    Turizm Acentesi Sahibi Ali Onaran konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    Redlerde bir artış var. Yaklaşık yüzde 5'ler, yüzde 6'lardayken net bir şekilde 2 katına kadar çıktı. Şu anda yüzde 10’un üzerinde bir red oranı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Maalesef konsolosluklar verilmiş hizmet olarak düşündükleri için bu ücreti ödemiyorlar alamıyorsunuz red dahi alsanız.

    Hem sadece vize değil, uçak bileti, tur yanar. Son günlere gelince onları alamıyorsunuz. Sigorta önemli bir nokta. Birçok değişik sigorta şirketi var. Sadece vize ücretini geri ödeyemeyen şirketler var. Vatandaşlarımız aldıkları sigorta şirketinde veya tur şirketinde neleri kapsadığını sormaları çok önemli.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow