hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rabia Naz raporu yayınlandı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Giresun'da 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti. Bunun ardından İstanbul Barosu Rabia Naz Vatan araştırma komisyonu kurmuştu. O rapor yayınlandı. "Rabia Naz'ın soruşturmasında deliller kayboldu, eksiklikler var" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 yıl önce 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan Giresun'daki evinin önünde yaralı bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Rabia Naz'ın şüpheli ölümü Türkiye’yi ayağa kaldırmış. Soruşturma dosyası takipsizlikle sonuçlanmıştı.

    İstanbul Barosu avukatları Rabia Naz dosyasını incelemek üzere bir komisyon kurdu. Olay yerini, soruşturma dosyasını inceleyen ve tanıklarla görüşen 10 avukatın hazırladığı rapora göre dosyada bir dizi eksiklik var.  Bir diğer iddia ise soruşturma aşamasında bazı delillerin kaybolduğu.

    Rabia Naz’ın olay yerinde saatlerce bulunamayan okul çantası da rapora girdi. Bilirkişi raporunda da eksiklik olduğu öne sürüldü. Rapora göre; dosya yeniden açılmalı, eksiklikler giderildikten sonra karar verilmeli.

    .

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow