hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis katilinin annesi CNN TÜRK’e konuştu: "Keşke ben ölseydim"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Polis memuru Şeyda Yılmaz, Ümraniye’de firari Yunus Emre Geçti’yi yakalamaya çalışırken saldırganın ateş açması sonucu şehit düştü. Katilin annesi Pınar Geçti o anları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman İlayda Naz Yalçınkaya’ya anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pınar Geçti olay gününe ilişkin şu ifadeleri kullandı;

    Pazar günü saat 1’de Dudullu Karakolu’ndan 2 polis gelip oğlumu sordular. Ben de dedim ki, oğlum 10 dakika önce evdeydi ama şu anda yok nerede olduğunu ben de bilmiyorum. Ben bu arada bunu yaparken polisler bana numarasını verince ben polislerle temas kurduğumu oğluma söylemedim. Ben kendim oğlumu buldum, Kardelen Parkı’nda olduğunu söyleyince polisler gidip oğlumu parkta yakaladı. Yakaladıktan sonra onu karakola götürdüler. Motosiklet çalmış oğlum. Ben oğlumu aradım, ne yaptınız dedim, anne daha ifade veremedim dedi. Geleyim mi diye sordum. Gel dedi bana, ben de eşimle yanına gittim. Gittikten sonra saat 7 gibi eşim ayrıldı, 7.30 gibi ben ayrıldım. Ondan sonra saat 10’a doğru aradım karakolu Yunus Emre orada mı bu gece diye sordum. Yunus bu gece buralı, yarın sabah savcılığa çıkacak dedi. Yemek getirsem olur mu dedim, getir yesinler dediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ben yemek götürdüğümde kaçtı"

    Ben yemek götürdüm önümüzde merdivenler var götürür götürmez önümüzden geçti kaçtı. Bunu bilinçli mi değil mi bilmiyorum. Ben de arkadan baktım şahıs kaçıyor diye bağırdım polislere. Ben bildiğim için oğlumu polis arabasıyla gidersek bulamayız onu dedim. Sivil bir arabayla gittik. Annemle ben arkada oturduk, rahmetli Şeyda Hanım önde oturdu. Polisler bizim evin yanındaki tekele sormuşlar ben de vergi dairesinin arkasındaki tekele bakalım dedim. Polisimiz el frenini çekince polis indi arkasından Şeyda Hanım indi. Bir kargaşa var orada, normalde polis in demeyince inemiyorsun oradan. Ben kapıyı açtım, indim baktım oğlanı yakalamışlar. Oğlan beni görünce bağırdı ‘anne beni kurtar’ diye. ‘Sen neden devletten kaçıyorsun?’ dedim. Tekelin yanında berber vardı. Onun yanında arbede yaşadılar, yatırmaya çalıştılar yatıramadılar. Varilin hemen arkasında kelepçe vardı. Ben o kelepçeyi almaya çalışırken oğlum silahın birini çekmiş, o sırada sıkmaya başladı rastgele.

    Polis katilinin annesi CNN TÜRK’e konuştu: Keşke ben ölseydim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Uyuşturucu bağımlısıydı"

    Bunları yaparken bilinçli değildi çünkü madde bağımlısı. Ben uyuşturucu kullanmaya başladığını yeni yeni öğrendim, bir yıl kadardır biliyorum. Ama baş edemedim. Oğlum silahla ateş ederken Şeyda Hanım da duramaz, o da silah sıkınca o varillerden Şeyda Hanım’ın kafasına geldi galiba. Ateş ederken ben önüne geçmeye çalıştım çocuğumun yapmasın diye. Ben de kalçamdan ve ayağımdan vuruldum, sıyırdı. O halde ben Şeyda Hanım’a bakmaya gidiyorum ama bacağım hareket etmiyor. Sonra polis tepesine gelince ben geri çekildim artık.

    "Keşke ben ölseydim"

    Şeyda Hanım’ı öyle görünce çok kötü hissettim, keşke o ölene kadar ben ölseydim. Keşke o kurşun bacağıma değil de kalbime gelseydi. Ben de bir anneyim. Benim de evladım var. Ben anne olarak o kadar dışlandım ki. Bir anne bir baba eline silah verip git devleti vur der mi? Demez. Ben çocuğumu 9 ay karnımda taşıdım da böyle olsun diye mi yetiştirdim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Oğlumun yeri cehennem"

    Gerçekten çok çok yanlış bir şey yaptı oğlum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Allah ailesine sabırlar versin. Mekanı cennet olacak, benim çocuğumun yeri belli, cehennem. Ailesine yazık, mesleğine yazık.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow