hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polat çiftine gözaltında! Kara paraları nasıl akladılar?

    Dilan Polat ve Engin Polat'a yönelik yapılan operasyonlarla ilgili yeni detaylara ulaşıldı. "Tasfiye halindeki 3 şirketten Polat ailesine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL para girişi olduğu, paranın Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı" iddia edildi. Yapılan operasyonda Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı. Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Polat ailesi hakkında yürütülen operasyon ve çalışmalara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

    İddiaya göre, MASAK ön inceleme raporunda, "tasfiye halinde 3 şirketten aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon TL para girişi olduğu, bu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı" tespit edildi.

    Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa illerinde yapılan ve İstanbul merkezli toplam 43 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de olduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Arama ve yakalama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ detayları şu ifadelerle aktardı;

    Normalde soruşturma böyle yürütülmez. Önce MASAK bir inceleme başlattı. MASAK, "Tasviye edilen şirketlerden Dilan Polat ailesinin şirketlerine sahte faturalar karşılığında 200 milyon lira aktarıldı" gibi bir rapor yazdı. O paralarla gayrimenkul şirketleri üzerinden videolarda yayınladıkları evlerin ve arabaların alındığı tespit edildi.

    Daha sonra MASAK’ın bu raporundan sonra Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu olay ilginç bir şekilde yapılan soruşturmadan sızdı, medyada yer aldı. Günler, aylar sonra vergi müfettişleri devreye girdi ve en son işe Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri katıldı.

    NORMAL BİR SORUŞTURMA NASIL OLMALIYDI?

    Savcı kuşkulu bir durum gördü. Bu hareketleri şüpheli buldu. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine bir yazı yazmalıydı ve 'Siz burada şüpheli işlemler var. Araştırın, inceleyin' demeliydi.

    Mali şubenin Sahtecilik bürosu ekipleri teknik ve fiziki takip yapmalıydı. Nasıl bir para transferi var? Kara para nereden geliyor? Nasıl hareket ediyor? Çok gizli yürütülür bu soruşturma. Hazırlık soruşturmaları gizlilik içerir, asla sızdırılmaması gerekir. Çünkü hedefteki kişinin asla soruşturmadan haberi olmaması gerekir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow