hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Para için bebekleri öldüren çeteden tüyler ürperten bilgiler... Şikayetler 6 yıl öncesine dayanıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’ 10 bebeğin ölümüne, 5 bebeğin yaralanmasına yol açmıştı. Bu çeteyle ilgili kan donduran yeni bilgiler ortaya çıktı. Detayları CNN TÜRK Haber Müdürü Nihat Uludağ ve CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz detayları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz şu ifadeleri kullandı;

    İddianamede;

    -          Toplamda 10 bebek maktul sıfatı ile yer alıyor.

    -          5 kişi müşteki olarak yer alıyor.

    -          -Sosyal Güvenlik Kurumu suçtan zarar gören 19 kurum olarak yer alıyor.

    -          47 kişi şüpheli olarak yer alıyor.

    Şüpheliler hakkında istenen cezalar yüksek. Hazırlanan iddianamede savcı cezaları en üst sınırdan talep ediyor. Örgüt lideri Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında 10 kez kasten öldürmenin ihmali davranış ile işlenmesi suçundan, nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve 11 kez uygulanan resmi belgede sahtecilik konusundan toplamda 177 yıl 6 aydan, 582 yıl 9 aya kadar hapis istemi talep ediliyor.

    Ambulansta görevli 112 personeli Gıyasettin Mert Özdemir hakkında kasten öldürmenin ihmali davranış ile işlenmesi, kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde elde edilmesi ve bunun bir dolandırıcılık faaliyetinde kullanılması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, resmi belgede İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen çeteyle ilgili şikayetlerin yıllar öncesine dayandığı ortaya çıktı. 

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

    Bir - iki senelik soruşturmadan bahsediyoruz. Peki bu çete nasıl bir faaliyet yürütmüş? Hastanelere gidip demişler ki, yenidoğan ünitesini bize verin biz siz kara geçirelim demişler. Peki nasıl kara geçiriyorlar? Ambulans şoförlerini ayarlamışlar; normalde daha kapsamlı bir hastaneye gitmesi gereken bebekleri bile ambulans şoförleri almış bu çetenin ele geçirdiği yenidoğan ünitelerine götürmüşler. 19 tane hastaneden bahsediyoruz. Sahtecilik suçlarından 180 yıldan toplamda 589 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

    ŞİKAYETLER 6 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

    Bu çok önemli. Bu dosyada adı geçen isimlerin ben inanıyorum ki, göreve başladıkları andan itibaren bütün işlemleri şaibeli ve kuşkuludur. Ben de bu amaçla dün sosyal medyada bir çalışma yaptım. Kendim bir araştırayım dedim, bunlar kim? Nasıl böyle insanlar olabilir, nasıl böyle doktorlar olabilir? 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "CİĞERİNE SU KAÇMIŞ, DEDİLER"

    Sümeyra isimli bir hanımefendi 'Benim oğlum 2018 ekim sonunda Esenyurt'taki ... hastanesinde doğdu' diyor. 6 sene öncesinden bahsediyoruz. 'Ciğerine su kaçmış denilerek doktor Fırat Sarı tarafından yoğun bakıma alındı, 1 hafta yoğun bakımda kaldı. Doktora kalsa 3-4 gün daha kalması gerekiyordu ama biz imza verip çocuğu çıkarttık' diyor. Aslında Sümeyra Hanım bebeğinin hayatını kurtarmış.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow