hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel, Kılıçdaroğlu’nu mu hedef aldı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde yapılan açıklamaları isim vermeden sert bir dille eleştirdi. Özel, "Buna tiyatro diyen, ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde CHP’den 15 Temmuz darbe girişimi için kontrollü darbe ve tiyatro olarak yorumlamasına karşılık, Genel Başkan Özgür Özel, o ifadeleri kullananlar için ‘gerçeklikten kopmuş ya da eksik akıllı’ dedi.

    Sabah Gazetesi’ne konuşan Özgür Özel isim vermeden eleştiride bulundu. O dönemlerde yapılan bir toplantıda savunduğu görüşünü anlattı.

    “BAL GİBİ DARBEYDİ”

    CHP Genel Başkanı Özel, Bu bir tiyatro diyorlardı. Hatta... Partinin bir toplantısında, 'Bu bir tiyatro' dediler. Dedim ki... 'Kardeşim, bal gibi darbeydi... Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır' ve devam ettim... 'Buna tiyatro demek kadar, Türkiye’ye yapılacak büyük kötülük yoktur ifadelerini kullandı. 

    Darbe ve siyasete müdahale konusunda ise Özgür Özel, "Cumhuriyet demek, demokrasi demektir. Demokrasi ise halkın özgür iradesidir... Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi, millet iradesinin üzerinde bir güç yoktur" görüşünü paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel, FETÖ meselesinde ve benzer olaylarda, siyaset kurumu olarak çok net bir tutum sergilemek zorundayız diye de ekledi.

    Özgür Özel, ayrıca dış politika konusunda CHP’ye ikircikli pozisyon yakışmayacağını da söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow