Özel Haber... Sosyal medya devleri ve hukuk: Kullanıcıların mağdur olmaması için ne yapılmalı? | Video
Elinde bulundurduğu reklam pazarıyla günden güne büyüyen sosyal medyanın dev şirketleri, kişisel haklar söz konusu olduğunda sınıfta mı kaldı? Kullanıcıların mağdur olmaması için Türkiye’de nasıl bir sosyal medya düzenlemesi yapılabilir? Konuyu daha önce bu dev şirketlerden birini mahkemeye vermiş bir hukukçu, Avukat Kadir Kurtuluş CNN TÜRK için detaylandırdı.
Sosyal medya mecralarını elinde bulunduran dev şirketler, artan şikayetler üzerine kullanıcılarının kişisel hakları için bazı adımlar attı. Ancak tüm ülkelerde değil.
Sosyal medya şirketleri ile sorunların giderilebilmesi için ilk şart; Hukuktan kopmamak.
Dünyanın en büyük arama motorlarından birine dava açan Avukat Kadir Kurtuluş, asıl amacının karşısında muhatap bulmak olduğunu belirtiyor. Kurtuluş’a göre, bu şirketlerin Türkiye’de temsilci bulundurmamaları, hak arama hürriyetine de aykırı.
Şirketler, çoğu ülkenin hukuk sistemini dikkate almamakta ısrarcı tutum sergiliyor.
Avukat Kadir Kurtuluş, söz konusu şirketlerin Türkiye’deki kullanıcıları sayesinde elde ettiği kazancın gelir vergisini ödemeleri için de temsilci bulundurmaya zorlanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Özgür Özel'in yol haritası! Bundan sonra ne yapacak? Abdulkadir Selvi yazdı...
Meteoroloji'den kar uyarısı: İstanbul dahil 9 ilde sarı alarm
Minik Kübra Naz yeniden duyabiliyor! Çalınan biyonik kulağının yenisine kavuştu
Covid, Felç, Kalp Krizi, MS... 4 yıl içinde başına gelmeyen kalmadı!
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket