hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orta Doğu yanıyor, Türkiye ne yapmalı? Hasan Basri Yalçın CNN TÜRK'e değerlendirdi

    KAYNAKMert Can Gülmez | MUHABİR

    İsrail, Gazze'nin ardından Lübnan'a da kara harekatı başlattı. Bir yandan da İsrail ile İran arasındaki gerilim de sürüyor. Ülkeler, 3. Dünya Savaşı ihtimalini dillendirmeye başladı. Tüm bu başlıkları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, CNN TÜRK'e değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin, Lübnan, İran... İsrail'in saldırganlığı sonucu bölgedeki gerginlik artarak devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Hasan Basri Yalçın, Orta Doğu'daki gerilimi CNN TÜRK'e değerlendirdi. İsrail'in Türkiye için de bir tehdit olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu:

    "İSRAİL ABD İÇİNDEKİ PARALEL YAPIDIR"

    "İsrailliler bir paralel yapı gibi ABD'nin içerisine çökmüştür. İsrail lobisi, Amerikan devletinin içerisindeki bir paralel yapıdır. ABD sermayesinin içerisindeki bir paralel yapıdır. O yüzden ABD'yi istediği yere çeker, çekiştirir söz konusu İsrail olduğunda.

    "YILLARDIR İŞGAL PLANINI ADIM ADIM İŞLİYORLAR"

    1948'den bu yana İsrail'in tarihine bakın hiç bir şekilde kendi pozisyonlarından vazgeçmeden ve kendi önceliklerini hiçbir şekilde unutmadan, sadece yerleşimciler üzerinden düşünün adamlar ilmek ilmek işliyorlar. Maalesef karşısında bunun ciddiyetini kavramayan bir dünya ve bir bölge var. Güvenlik tehditlerini küçümsemeye çalışmak ahmaklıktır. Hele de İsrail gibi bir devletin oluşturacağı bir güvenlik tehdidini küçümsemeye çalışmak çok daha büyük bir ahmaklıktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Orta Doğu yanıyor, Türkiye ne yapmalı Hasan Basri Yalçın CNN TÜRKe değerlendirdi

    "TEHDİTLERE KARŞI İÇ CEPHEYİ GÜÇLENDİRMELİYİZ"

    Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, İsrail tehdidi üzerinden ana muhalefete de yüklendi. Tehdidin ciddiye alınması gerektiğini söyledi. "İsrail gibi Orta Doğu'da sınırsız destekle hareket eden bir devletin Türkiye'ye bela olmasını böyle küçümseyerek 'Hadi olsun gibi düşünmek', bana göre rasyonalite dışı bir tavır. Bizim söylemeye çalıştığımız şey tam olarak bu. Türkiye'de iç cepheyi güçlü tutmak" dedi.

    Orta Doğu yanıyor, Türkiye ne yapmalı Hasan Basri Yalçın CNN TÜRKe değerlendirdi

    Yalçın, son günlerde sıkça konuşulan "3. Dünya Savaşı" konusuna da değindi. "Suriye'de kimyasal silah kullanıldı, bu tabular çiğnendi. Kırım'da sınırlar ilhak edildi, bu tabular çiğnendi. İsrail zaten bu tabuları hep çiğniyor, 67'den bu yana işgalci. Tabuların hepsi çiğnendi. Ortada kural kaide kalmadı. Ortada bir orman kanunu var ve İsrail bunu kullanıyor. 3. Dünya Savaşı başladı mı? Belki de içerisindeyiz" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow