hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman yangını riski devam ediyor mu? Prof. Dr. Orhan Şen'den iç rahatlatan açıklama

    KAYNAKEmel Telli | CNN TÜRK

    Orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sıcaklıklarda da değişiklikler kaydediliyor. Peki, orman yangını riski devam ediyor mu? Rüzgar hangi noktalarda etkili olacak? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, bu konuları değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "RÜZGAR ETKİSİNİ KISA SÜREDE YİTİRECEK"

    Türkiye günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bazı bölgelerde nem, bazı bölgelerde rüzgar etkiliyken bu durum orman yangınlarının da büyümesine yol açabiliyor. Peki, rüzgarın etkisiyle yangın riski devam ediyor mu? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yangın çıkan şehirlerdeki son durumu değerlendirdi. Prof. Dr. Şen, "Batı bölgelerimizde Marmara başta olmak üzere Kuzey Ege'de özellikle Balıkesir, Çanakkale civarlarında önümüzdeki çarşambadan itibaren rüzgar kuvvetleniyor. Dolayısıyla bu bölgelerde tekrar 3 gün öncesi 'Aman orman yangınları çıkabilir' düşüncemiz, çarşamban itibaren tekrar gündeme gelecek ama şu önümüzdeki 3 gün içerisinde biraz daha orman yangınları açısından riskin az olduğu meteorolojik şartlar görülecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orman yangını riski devam ediyor mu Prof. Dr. Orhan Şenden iç rahatlatan açıklama

    "PAZARTESİ GÜNÜ SICAKLIK ARTACAK"

    Kuraklık önümüzdeki hafta etkisini daha da gösterecek. Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki 3-4 gün sıcaklıklarda hemen hemen bütün bölgelerde 3-4 derecelik artış görülüyor" diye konuştu.

    "2 HAFTA BOYUNCA CİDDİ YAĞIŞ YOK"

    Merak edilen bir diğer noktaysa yağışlar... Prof. Dr. Şen, "Önemli bir yağış yok. Önümüzdeki 15 gün Türkiye'nin büyük bir bölümü kurak bir şekilde devam edecek. Bugünden itibaren sıcaklıklar 3-4 derece artıyor, nem artıyor, rüzgar azalıyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow