Okuma hızını artıran uygulama!
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı halk kütüphanelerinde hizmete sunulan yeni uygulamaları var. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy detayları sosyal medya hesabından duyurdu. Ersoy, üniversite adaylarını, lise öğrencilerini ve okuma hızlarını geliştirmek isteyenleri kütüphanelerimize bekliyoruz” dedi. Peki yapay zekâ desteği ile hazırlanan o uygulamalar ne? Herhangi bir ücreti var mı?
Yapay zekâ desteği ile hazırlanan ve okuma hızını artıran 2 uygulama artık halk kütüphanelerinde ücretsiz olacak. Uygulamaların adı ‘Raunt ve Hızlıgo’.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy duyurdu. Bakan Ersoy, “Okuma hızlarını artırarak, zamandan tasarruf etmek isteyenleri, derslerinde başarılı olmak isteyen lise öğrencilerimizi konforlu bir çalışma ortamı sunan kütüphanelerimize bekliyoruz” dedi.
RAUNT VE HIZLIGO UYGULAMALARININ ÖZELLİKLERİ NELER?
Amaç günde 15-20 dakikalık düzenli çalışmayla haftalar içerisinde okuma hızını iki kata kadar artırmak ve böylelikle zamandan tasarruf ettirmek.
Hızlıgo uygulamasında tüm öğretim seviyelerindeki öğrencilerin yanı sıra akademisyenler, profesyoneller ve genel okuyucular da yararlanabilecek. Raunt ise kişiye özel bir çalışma programı.
Her iki uygulamadan da ücretsiz olarak faydalanmak isteyenler ilk olarak internet adresleri üzerinden kayıt yaptıracak.
Kayıt sonrasında da Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı halk kütüphanelerinin internet ağlarına bağlanılarak sadece kütüphane içerisinde bu iki üründen ücretsiz olarak yararlanılabilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Araştırma sürüyor: 5 gündür arazinin ortasında yanıyor
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?