Okulun ilk günü toplu taşıma ücretsiz!
Milyonlarca öğrenci için yaz tatili sona eriyor. İstanbul'da ulaşımda olumsuzlukların yaşanmaması için tedbirler alındı. Sefer sayıları da arttırıldı. Okulun ilk günü megakentte toplu taşıma da ücretsiz olacak.
Yaz tatili sonrası İstanbul'da 6 binden fazla okulda, 2 milyondan fazla öğrenci ders başı yapacak. Okulun ilk günü ulaşımın aksamaması için de hem valilik hem de belediye bazı tedbirler aldı.
Okulların açıldığı ilk gün İstanbul’da toplu taşıma araçları sabah saat 6'dan saat 14'e kadar ücretsiz olacak. Aynı zamanda okul servislerine de ilk gün İSPARK ücretsiz hizmet verecek.
İETT okulların açıldığı ilk günden itibaren ek sefer sayısını arttırıyor. İETT’de ve metroda ek seferler var. Buna göre günlük yapılacak ek sefer sayısı 1636 olacak.
Böylece binlerce kişinin toplu taşıma yönelmesi bekleniyor. Şehir hatları da ek seferler düzenleyecek. Kent içi kameralar ile de İstanbul trafiği izlenecek. Tıkanan arterler ile ilgili durum anında bildirilecek. Trafik denetimleri arttırılacak. Sivil trafik ve zabıta ekipleri koordinasyon içinde çalışması planlanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da akıl almaz olay! Tavanı delip daireye girdi: Anne kıza dehşeti yaşattı!
HABER... Araştırma sürüyor: 5 gündür arazinin ortasında yanıyor
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!