hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciye karantina süresi azaldı

    Koronavirüs temaslısı öğrenciler ile aşısı eksik olanların karantina süreleri kısaldı. İlkokul ve lise öğrencilerinden temaslı olup, semptom göstermeyenler 5. Günde PCR testi yaptıracak. Testin negatif çıkması halinde okullarına gidebilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs temaslısı ilkokul ve lise öğrencileri, semptom göstermemeleri halinde 5. günde yapılacak PCR testlerinin negatif olması halinde okullarına devam edebilecek. Eksik aşılıların karantinası da 10. günde bitebilecek.

    Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Rehberi'nin "temaslı takibi" konulu bölümünü güncelledi. Virüs temaslısı öğrenciler ile aşısı eksik olanların karantina süreleri kısaldı. Yüz yüze eğitimin devamı için alınan karara göre, koronavirüs temaslısı ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina sürecinde de semptom gösterip göstermedikleri izlenecek.

    Temaslı ilkokul ve lise öğrencilerine semptom göstermemeleri halinde 5. Günde PCR testi yapılacak. Testleri negatif çıkan öğrenciler, okullarına devam edebilecek. Eğer öğrenciye PCR testi yapılmazsa karantinaları 10. günde sonlanacak. Ayrıca, aşısız veya eksik aşılı kovid-19 temaslısı kişilerin karantinası, "semptom göstermemeleri halinde" PCR testi yapılmaksızın 10'uncu günde sonlandırılabilecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow