hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Normalleşme süreci nasıl olacak?

    Aşılamanın başlamasıyla gözler artık normalleşme adımlarına çevrildi. Peki kısıtlamaların gevşetilmesi için hangi kriterler göz önüne alınacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık çalışanları ve yaşlıların aşılanması sürüyor. Sırada polis ve öğretmenlerin aralarında bulunduğu milyonlarca kişi var. Normalleşme adımlarının atılması için aşı çalışmalarında gelinen nokta takip edilecek. Eğer Mart'ın ilk haftasına kadar bu hamleler gelirse, gevşeme kararları daha kolay alınacak.

    Hürriyet Gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, normalleşme adımları için tüm planlar, aşılamaya göre yapılıyor. 3 milyon dozluk aşının ardından 6 buçuk milyon doz aşı daha Sağlık Bakanlığı depolarına alındı. Önümüzdeki 15 gün içinde 10 milyon aşının daha gelmesi bekleniyor. Tüm bunların kontrollerinin tamamlanmasıyla sahada hızlı bir aşılama takvimi uygulanacak. Mart ayı başına kadar 15 milyon kişinin aşılanması hedefleniyor. Amaç, hareket halindeki kitleyi aşılayarak bulaş riskini azaltmak.

    Şimdiye kadar Türkiye'de 1 milyon 300 bini aşkın kişi aşılandı. Eğer Mart ayına kadar hedeflenen plan işlerse, kısıtlamaların gevşetilmesi daha kolay olacak.

    PEKİ NORMALLEŞME SÜRECİ NASIL OLACAK?

    Hükümet kurmaylarınca yapılan değerlendirmelerde iki farklı görüş mevcut. Kısıtlamaların aşama aşama kaldırılmasını savunanlar, öncelikle okullar, lokanta ve cafelerin açılması, ardından martın ikinci haftasına kadar beklenilmesi görüşünde. Kısıtlamaların daha erken kaldırılmasını isteyen görüşe göre ise alınacak yeni tedbirlerle salgının kontrol altına alınabileceği düşüncesi hakim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow