hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narin’in kaybolması gündeme taşıdı… Çocukların kaybolması nasıl önlenebilir?

    KAYNAKSerdar Er | CNN TÜRK

    Türkiye 21 Ağustos'tan bu yana haber alınamayan 8 yaşındaki Narin'i konuşuyor. Çocukların kaybolmaması için nasıl önlem alınmalı? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er, Sosyolog Dr. Mehmet Görgülü’ye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük narin kayboldu. Türkiye ayağı kalktı. Ebeveynler çocukları için endişelenmeye başladı.

    Sosyolog Dr. Mehmet Görgülü de küçük Narin’in kaybolmasıyla ilgili, “15.15 gibi arkadaşlarından ayrıldığı söyleniyor. Arada 2 saatlik boşluk var. Bu, ebeveyn dikkati açısından oldukça önemli” dedi ve ebeveynlerin çocuklarını sık sık kontrol etmeleri gerektiğini belirtti: “Ebeveynler çocuklarını korumak ve kollamak zorunda. Hele ki kırsal kesimde. Tabii ki şehirde de korumak zorunda ama en azından etrafta başka insanlar var. Kırsalda bilinmesi daha zor.”

    Narin’in kaybolması gündeme taşıdı… Çocukların kaybolması nasıl önlenebilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca çocuğa kaybolduğunu hissettiğinde neler yapacağı ebeveynler tarafından anlatılmalı. “Burada benim açımdan iki faktör çok çok önemli. Birincisi çocuklara birisi yaklaştığında, tanımadığı birisi geldiğinde bağırması gerektiğini, yardım istemesi gerektiğini öğretmek gerekiyor. Yani çığlık atmayı öğrenmeli, bağırmayı öğrenmeli. Bir de diğer önemli nokta, kaybolduğunu hissederse kaybolduğu yerden uzaklaşmamalı. Yani çocuklara şunu söylemek gerekiyor, kaybolabilirsin evet insanın başına bu gelebilir ama kaybolduğunda asla evi aramaya kalkma, olduğun yerde bekle, çünkü biz veya devlet gelir seni kesinlikle bulur.”

    Narin’in kaybolması gündeme taşıdı… Çocukların kaybolması nasıl önlenebilir

    Sosyolog Mehmet Görgülü, sosyal medya kullanımına da dikkat çekti. “Bazen görüyoruz çocuklarla ilgili birtakım paylaşımlarda bulunuyorlar. Bunlar şimdi kötü niyetli bazı kimselerin bazı duyularını uyarabilir. O yüzden çocukla ilgili paylaşım yaparken çok çok dikkatli olunmalı. Bazı gizli veya çocukla ilgili detaylı bilgileri asla vermemek gerekiyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow