MİT'ten "Yükselen Güç İstihbaratı"
Yükselen güç istihbaratı. Başbakan Davutoğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatı'na gösterdiği hedef bu. Başbakan Davutoğlu MİT'te, müsteşar Hakan Fidan'dan brifing aldı. Fidan istenilen hedef için, elektronik istihbarat alanında yatırım istedi.
Bu görüntü bir ilk.... Yer: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Başbakan canlı yayında, yanında ise MİT'in bir numarası, yani müsteşar Hakan Fidan var. Milli İstihbarat Teşkilatı'ndaki bu açıklamanın sebebi, Başbakan'ın aldığı brifing. CNN TÜRK o brifingin ayrıntılarına ulaştı.
Sunumu Hakan Fidan yaptı. Az sayıda yönetici katıldı brifinge. Ne çözüm süreci gündeme geldi, ne de bölgedeki IŞİD ile mücadele başta olmak üzere sıcak gelişmeler. Fidan, MİT'in yeniden yapılanmasını, faaliyetlerini, dış operasyonlarını alt yapısını ve elektronik istihbarat faaliyetlerini anlattı. Sunum sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni bir tanım getirerek, Fidan'a soru sordu. Başbakan'ın getirdiği ve MİT'in de uygulanmasını istediği "yükselen güç istihbaratı". Başbakan Türkiye'nin yükselen güç istihbaratına ihtiyacı var dedi, ardından da "MİT bu ihtiyacı ne kadar kapsıyor?" diye sordu.
Başbakan'a yükselen güç istihbaratı için yeni gelişen elektronik istihbarata yatırım gerektiği söylendi. Yani alt yapı ve teknolojik yatırım. Üstelik sadece dinlemeler değil şifre çözme ve kriptolama için de... Ayrıca siber saldırılara hazırlık için de yüksek yatırım gerekli mesajı verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Gülistan Doku dosyasında özel ekip kuruldu! Deliller yeniden inceleniyor
SON DAKİKA... Yalova-Bursa Yolunda Yolcu Otobüsü Devrildi: Ölü Ve Yaralılar Var!
Beylikdüzü'nde Trafiği Kilitleyen Kaza: 6 Araç Birbirine Girdi!
Taksim’de Gece Kulübüne Kurşun Yağmuru: İkiz Kardeşlerden İntikam Saldırısı!
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış