hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'ten Suriye’de nokta operasyon… Nihat Uludağ operasyona dair detayları aktardı

    13 Kasım 2022'de Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı hain bir eylem düzenlenmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı, saldırının planlayıcılarından olan teröristi Suriye'de etkisiz hale getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 yılında istiklal caddesinde bombalı bir eylem gerçekleşmişti ve 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 81 kişi de yaralanmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı o saldırıya yönelik hassas bir çalışma başlattı. Bombalı saldırının failleri aylarca adım adım takip edildi. CNN TÜRK Haber Müdürü Nihat Uludağ o operasyona dair “Saha ajanlığı diye bir sistem geliştirdi Milli İstihbarat Teşkilatı, o saha ajanları Nabo Kele Hayri’yi 2022'den beri takip ediyor aslında” dedi.

    Mayıs 2022 tarihinde terör örgütünün 14 kişilik bir istihbarat ekibi kurduğu ve "Mazlum Afrin" kod adlı Nabo Kele Hayri isimli teröristin de bu ekibin başında yer aldığı belirlendi. İstiklal saldırısının organizatörü olduğu belirlenen teröristin, Barış Pınarı bölgesinde düzenlenen ve dört sivilin hayatını kaybettiği saldırının da planlayıcısı olduğu anlaşıldı. “İşte İstiklal saldırısındaki o kadın teröristi bulan, sisteme katan, özel olarak eğiten ve bombayı yine bomba düzeneklerini üzerine yerleştirip Türkiye'ye sokan ve bu eylemi gerçekleştiren Kele Hayri’ydi.”

    MİTten Suriye’de nokta operasyon… Nihat Uludağ operasyona dair detayları aktardı

    Titiz bir çalışma ile teröristin Suriye Haseke'de izine rastlandı. Milli İstihbarat Teşkilatı operasyon için düğmeye bastı. “Milli İstihbarat Teşkilatı saha ajanları, yaptıkları çalışma sonrasında Suriye'de bu kişinin bulunduğu nokta adresi tespit ediyor yerini belirliyor ve özel bir ekip bu teröristi etkisiz hale getiriyor.”

    Terör saldırısına ilişkin aralarında saldırının faili olan Ahlam Albashir'in de bulunduğu 36 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow