hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli İstihbarat Teşkilatı, sınır ötesinde kritik bir operasyonun daha altına imza attı. Suriye'nin kuzeyinde PKK terör örgütünün sözde sorumluları Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate, gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sınır ötesinde terör örgütü PKK'ya yönelik kritik operasyonları sürüyor. Örgütün sözde üst düzey yöneticileri tek tek etkisiz hale getiriliyor.

    Bu kapsamda operasyonların son adresi Suriye'nin Tel Rıfat bölgesi oldu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristler Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate'nin Zeytin Dalı harekatı bölgesinde konuşlu Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ettiği belirlendi. Ayrıca örgüt adına daha önce Türkiye, Irak ve İran'da silahlı faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

    MİTten Suriyede nokta operasyon

    Bu belirlemelerin ardından MİT'in hedef listesine alınan terör örgütünün sözde sorumlularının önce Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde olduğu belirlendi. Ardından operasyon için düğmeye basıldı. MİT'in saha ajanları tarafından teröristlerin bulundukları noktaya gerçekleştirilen operasyonda 2 terörist de etkisiz hale getirildi.

    Teröristlerden Öztürk, örgütün kırsal kadrolarına katıldığı 1994'ten 2015'e kadar Irak'ta Kandil, Gara, Zap ve Metina alanlarında, İran'da Bani, Kelareş ve Salmas'ta, Türkiye'de ise Hatay'ın Amanos kırsalında terör örgütü adına silahlı faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi. Teröristin, 2015'ten itibaren de Suriye'de örgüt adına faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MİTten Suriyede nokta operasyon

    Terörist Fate'nin ise terör faaliyetlerine 1990'da Suriye'de yerel örgüte işbirlikçilik yaparak başladığı, 2000'de ise örgütün kırsal kadrolarına katıldığı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow