hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT şehitlerin kanını yerde bırakmadı

    KAYNAKCNN TÜRK

    TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında, şehitlerin kanı yerde bırakılmadı. MİT ve TSK, Suriye ile Irak'ta PKK hedeflerini vurdu. 59 terörist etkisiz hale getirildi. Hava harekatının detaylarını CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye ve Irak'taki terör hedefleri vuruldu. 2'si üst düzey olmak üzere 59 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

    Operasyonda, Suriye ve Irak'ta PKK hedefleri ve enerji ve alt yapı sistemleri de vuruldu.

    MİT şehitlerin kanını yerde bırakmadı

    CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan operasyona ilişkin detayları CNN TÜRK yayınında değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı;

    MİT şehitlerin kanını yerde bırakmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bugün de zaten Türkiye en üst düzeyde o bölgeyi tamamen terörden temizleyeceğini söylüyor, şu andaki sözler karar vericilerden gelen mesajın asıl amacı bu. Bu saldırıya işte MİT’in bir şekilde operasyonun baktığımızda şunu görüyoruz. Bize yapılan saldırıda kartvizit belli. Türkiye’nin de cevabı belli işte enerji tesislerini vuruyoruz. Enerji tesislerini kim kontrol ediyor Suriye’de sorusu aslında buradaki ikili düzeni, karşıt grubu anlatıyor. Bizim karşımızda sadece bir PKK yok, onu bilmemiz lazım. Şimdi MİT’in açıklamasında çok değerli bir şey var o da şu. Sözde askeri, istihbarati, enerji altyapı, lojistik ve mühimmat diyor. Mühimmatı kim veriyor? Lojistiği kim sağlıyor? Enerji ve altyapı tesislerini kim işletiyor? Buradaki istihbaratı kimden alıyorlar? Zaten sonuç belli burada, adres belli. TUSAŞ’a yapılan saldırı belli, Türkiye’nin milli bir kurumuna. Bu arada sivillere yapılması açısından çok net terör saldırısıdır söylemek lazım. Burada baktığımızda bizim milli olarak baktığımız bir yerin hedef alınması, Türkiye’nin de karşılık olarak enerji ve altyapı depolarını vurması sonrası akıllara şu soru geliyor, bunlara kim destek veriyor? Suriye PKK’lıları da bize Amerika yardım ediyor diyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow