hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli hava savunma sistemi Hisar'a bir özellik daha

    Yerli imkanlarla geliştirilen milli hava savunma sistemi Hisar bir kabiliyet daha kazandı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Hisar'ın ilk radyo frekans arayıcı başlıklı test füzesinin hedefini başarı ile imha ettiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerli hava savunma sistemi hangardan çıktı. Saniyeler içinde atışa hazır hale geldi. Yüksek hızla uçan hedef uçak tespit edildi ve yerli hava savunma sistemi Hisar’ın ilk radyo frekas arayıcı başlıklı test füzesi hedefini başarıyla imha etti.

    Orta menzilde etkili olan milli hava savunma füze sistemi Hisar yeni bir kabiliyet daha kazandı. Gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından duyurdu. Demir, milli hava savunma sisteminin ilk radyo frekansı arayıcı başlıklı test füzesi atışında hedefini imha ettiğini belirtti. Demir ayrıca "Seri üretimi sürdürürken yeni yeteneklere yönelik çalışmalarımız da tüm hızıyla devam edecek." ifadelerini kullandı.

    Orta menzilde etkili Hisar sistemi 2021’in son günlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmişti. Daha önce kızılötesi arayıcı başlıklı füze atma kabiliyetine sahip olan sistem, son test atışıyla beraber radyo frekansı arayıcı başlıklı füze atma yeteneğine de ulaşmış oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerli hava savunma sistemi Aselsan, Roketsan işbirliğinde geliştirildi. Harp başlığında ise TüBiTAK Sage imzası bulunuyor. 360 derece çok yönlü koruma sağlayan milli hava savunma sistemi en az 9 hedefe aynı anda ateşlenebiliyor. 25 kilometre menzile sahip olan sistem aktif olarak kullanılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow