hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Deniz Topu tüm testleri başarıyla tamamladı

    Güvenlik güçlerinin bir ihtiyacı daha milli üretimle karşılandı. MKE tarafından üretilen Milli Deniz Topu tüm testleri başarıyla geçerek Deniz Kuvvetleri'nin hizmetine sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uygulanan bir ambargo daha yerli üretimle aşıldı. Savaş gemilerinin olmazsa olmazı Milli Deniz Topu MKE tarafından yerli olarak üretildi. Ardından da girdiği tüm testlerden başarıyla geçti ve donanmanın hizmetine girdi. Gelişmeyi Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından duyurdu. Mavi Vatan’da binlerce saat görev yapan donanmanın ateş gücünü artırmak için önemli bir adım daha atıldı. Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi ile İstanbul Tersanesi tarafından Milli Deniz Topu geliştirildi. Üstelik tamı tamına 16 bin 864 parçadan oluşan Milli Deniz Topu yalnızca bir içinde geliştirildi.

    Milli Deniz Topu tüm testleri başarıyla tamamladı

    Geliştirilme sürecinin ardından test süreci başladı. Milli Deniz Topu kara atışlarını başarıyla tamamladı. Ardından Mavi Vatan’daki test aşaması geçildi. TCG Beykoz Savaş Gemisine entegre edilen Milli Deniz Topu liman ve deniz testlerine girdi. Kara bombardımanı, su üstü atışları ve uçaksavar atışlarında girdiği tüm testlerden başarıyla geçti. Milli Deniz Topu, hava savunma harbi, su üstü harbi ve kara bombardımanında kullanılıyor. 20 kilometre menzile sahip Milli Deniz Topu, 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabiliyor. Yılda 30 adet üretilen bu özel sistem ihracat başarısı yakaladı. Birden fazla ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow