MHP'den CHP'ye HDP tepkisi: Gidişat kötüydü tedbir aldık
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CNN TÜRK yayınında Devlet Bahçeli'nin yazılı açıklamasına ilişkin konuştu.Yalçın "CHP – HDP ittifakını tehlikeli buluyoruz. Gidişat kötüydü o yüzden tedbir aldık" dedi.
MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Deniz Bayramoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı Gündem Özel'e bağlandı.
İşte MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın ifadelerinden satır başları:
Sayı Genel Başkanımızın bugün itibariyle açıklamış olduğu Kılıçdaroğlu ile ilgili görüş ve düşüncelerinin biraz farklı anlaşıldığını görüyoruz. Her şeyden önce biz bir siyasi partiyiz. Biz mahkeme kurmadık, kimseyi yargılamadık.
Siyaseten gidişatla alakalı bir takım yanlışlıkları her zaman ifade ettiğimiz gibi bugün de ifade etmek süratiyle parti olarak bir tedbir alıyoruz. Kendi içimizde bir komisyon kuruyoruz.
Bir takip yapıyoruz. CHP HDP ilişkisinin nereye doğru gittiğini , bu ilişkinin memleket menfaati oluğu olmadığına noktasındaki görüş ve düşüncelerimiz Kılıçdaroğlu’nun söylemleri üzerinden takip etmek suretiyle öncelikle kamuoyuna sonrasında gerekli gördüğümüz takdirde suç duyurusunda bulunmak üzere mahkemelere müracaat için bir çalışma yapıyoruz. Biz bugün bunu duyurduk.
Sayın Genel Başkanımızın ifade etmeye çalıştığı budur. CHP – HDP ittifakını tehlikeli buluyoruz. Ülke menfaatine görmüyoruz. Gidişatın farklı istikametlere gittiğini görüyoruz. Özellikle CHP’nin ülke geleceği hususunda savrulduğunu gördüğümüz için böyle bir tedbiren zaruri olduğunu ifade ediyoruz. Biz siyasi bir parti olarak görüş ve düşüncelerimiz ifade edeceğiz. Önce halkımızla sonra da gerekli gördüğümüz takdirde bağımsız yargıya taşımak üzere bir tedbir aldık. Eskilerin tabiriyle bir vaziyet aldık. Hepsi bundan ibarettir. Gidişatın tehlikeli bir vaziyet aldığını ifade ediyoruz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi