hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MGK'da gündem İsrail'in saldırıları

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Güvenlik Kurulu, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kurulda İsrail'in saldırıları nedeniyle bölgede artan gerginlik masaya yatırılacak. İran'ın İsrail'e füzeli misillemesi de toplantının gündeminde olacak. Milli Güvenlik Kurulu'nda terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum da ele alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörle mücadele operasyonları, İsrail’in Gazze ve Beyrut saldırıları ve İran’ın misillemesi. Kritik başlıklar Milli Güvenlik Kurulu’nda değerlendirilecek.

    MGKda gündem İsrailin saldırıları

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu Toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda birinci yılına yaklaşan İsrail’in Gazze saldırısının ardından bölgede artan gerilim mercek altına alınacak. Gazze’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların bölgeye ulaştırılması ve iki devletli çözüme gidecek yola kapı aralanması için diplomatik alanda atılabilecek adımlar MGK’nın gündeminde olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MGKda gündem İsrailin saldırıları

    Gazze için ateşkes çabaları sürerken, İsrail çatışmaları Lübnan’ın başkenti Beyrut’u vurarak yayma çabası içerisinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin Lübnan’ı destekleyeceği açıklamalarının ardından Lübnan’a verilecek desteğin mahiyeti de MGK’da konuşulacak. Ayrıca ülkede bulunan Türk vatandaşlarının gerektiği anda tahliyesi için gerçekleştirilecek operasyonun hazırlıkları da MGK’da yapılacak. İran’ın İsrail’e dönük füzeli misilleme saldırısıyla artan gerginlik ve Türkiye’nin hava savunma kabiliyeti de kurulda değerlendirilecek.

    MGKda gündem İsrailin saldırıları

    Toplantıda yurt içi ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum hakkında kurula bilgi de sunulacak. Ayrıca Ege’deki deniz ve hava ihlallerine karşı alınacak önlemler ve Kıbrıs’taki son durum da kurulda müzakere edilecek.

    Türkiye’nin yakın çevresinde devam eden Ukrayna-Rusya savaşının etkileri de kurulun gündeminde olacak. Ayrıca Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri de değerlendirilecek hususlar arasında bulunuyor. Öte yandan Türkiye ile Suriye’nin normalleşme çabalarının da istişare edilmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow