Metrobüs kazası soruşturması tamamlandı
Küçükçekmece’de 29 Ağustos’ta yaşanan 1 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasında soruşturma tamamlandı. İddianame kapsamında 5 şüpheli hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma suçundan 15 yıla kadar hapis istemi talep ediliyor. Ayrıntılar, CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Can Şahiner’in haberinde.
Henüz gün yeni başlamıştı. Tarihler 29 Ağustos’u gösterdiğinde megakent İstanbul korkunç bir metrobüs kazasına uyandı. O kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 53 kişi yaralandı.
Feci kazaya ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. 7 sayfalık iddianamede kazadaki ihmaller zinciri tek tek sıralandı.
O kazanın asli kusurlusu, kazayı yapan metrobüs sürücüsü Düzgün Murat Çetin oldu. Metrobüs sürücüsünün daha dikkatli ve yavaş bir şekilde yola girmesi gerekirken kontrolsüz ve dikkatsiz olduğu, bu nedenle ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının yaşanmasına neden olduğu belirtildi.
Kazada karşı yönden kendi şeridinde seyreden metrobüs sürücüsü Emrah Yıldırım’ın ise kazanın yaşanmasında kusurunun bulunmadığı ifade edildi.
İBB’nin beyaz yol çalışmasını yapan firmasının şantiye şefi ve proje müdürü de iddianamede üst derecede tali kusurlu sayıldı. Şüphelilerin yolda gerekli işaretlemeleri yapmadıkları, bu nedenle ihmallerinin bulunduğu belirtildi.
İBB’de denetim amiri olarak görev yapan Hüseyin Pazarlı’nın da trafik güvenliği ile ilgili eksiklikleri gidermediği gerekli özeni ve dikkati göstermediği için kazaya sebebiyet verdiği belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü ve Yardımcısı da iddianamede şüpheli olarak yer aldı. Her iki ismin de kazada tali kusurlu oldukları belirlendi.
Metrobüs kazası soruşturması kapsamında savcılık 5 kişinin taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma suçunda 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSTANBUL’DA ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'un 21 ilçesinde elektrik kesintisi!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi
Sırrı Süreyya Önder: Kamyon şoförlüğü de yaptı çıraklık da! İşçi, yazar, sinemacı...