hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meslek lisesinde dezenfeksiyon robotu geliştirildi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara'da bir meslek lisesi, ultraviyole ışınlarıyla dezenfeksiyon yapan robot üretti. Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Meslek Lisesi'nde geliştirilen robot, koronavirüsün ve diğer virüslerin etkisizleştirilmesi için tasarlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu robot dezenfeksiyon için geliştirildi. Bir meslek lisesinde ve öğretmenler tarafından...

    Ankara Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geliştirilen "UV Dezenfeksiyon Robotu", koronavirüsün ve diğer virüslerin etkisizleştirilmesi için tasarlandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında geliştirilen robotla yoğun bakım odaları, servis odaları, asansör kabinleri, koridorlar gibi hastane ortamları dahil birçok kapalı alan, ultraviyole ışınlarıyla kendi kendine dezenfekte edilebilecek.

    Dezenfeksiyon robotu, çevresinde 360 derece dönebiliyor. Aynı zamanda cep telefonuyla komut da verilebiliyor. Robotla tüm yüzeylerin sterilizasyonunun insan eli değmeden otomatik olarak sağlanabiliyor. Ayrıca insanların bir arada kalabalık olarak bulunduğu okul, banka, kamu kurumları, fabrika, kafeterya, spor salonu gibi kapalı alanlarda kullanılmasıyla sterilizasyon sağlayabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow