hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis’te yapay zeka komisyonu

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, “siyasetçinin teknolojiyi konuşması önemli bir yenilikti, bizim bu siyasetimizin Türk siyasetinde de yayılmış olduğunu görüyoruz” dedi. Yapay zekayla ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulmasının önemini vurgulayan İleri, “Siber Vatan'ı tüm unsurlarıyla ayağa kaldırmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “AK Parti, dijitalin siyasete bakışı diğer bir deyişle siyasetçinin teknolojiyi konuşuyor olması önemli bir yenilikti. Meclisimizde hayata geçirilen bu komisyon hasebiyle bizim bu siyasetimizin Türk siyasetinde de yayılmış olmasını görüyoruz bir anlamda.”

    Meclis’te yapay zeka komisyonu

    AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, düzenlediği basın toplantısında yapay zekayla ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulmasını değerlendirdi.

    “Bu komisyonu önemsiyoruz, önemli bir görevi hayata geçireceğini görüyoruz. Önemli öneriler ortaya koyacağını hissediyoruz."

    Meclis’te yapay zeka komisyonu

    İleri, savunma sanayiinde atılan adımlara da dikkat çekti. 2023 itibarıyla bu alanda ihracatın 5.5 milyar dolara ulaştığının altını çizen İleri, teknolojide yerliliği artırmak amacıyla üretken bir ekosistem hayata geçirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

    "Biz, Siber Vatan'ı tüm unsurlarıyla ayağa kaldırmak istiyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow