hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mavi Vatan’a milli güç: Siper, Hisar ve Sungur için seri üretim kararı

    Savunma Sanayii İcra Komitesinde yerli füzeler damgasını vurdu. Toplantı sonrası yapılan açıklamada 25 farklı proje için karar alındı. Pek çok füze sistemi için seri üretim kararı verildi. Peki o füzeler hangileri ve özellikler neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roketsan tarafından geliştirilen Tayfun füzesi, son günlerde tüm dikkatleri üzerine topladı. Savunma Sanayii İcra Komitesinde de 1000 kilometre menzil hedefi konulan füzenin seri üretimine karar verildi. Toplantıda hava savunma füzelerine ayrı bir parantez açıldı.

    Türkiye’nin hava savunmasını güçlendirecek, Siper, Hisar ve Sungur sistemlerinin yeni seri üretimlerine yönelik karar alındı. 100 km menzilde etkili performansa sahip olan siper sisteminin 2023 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmesi bekleniyor. Alçak ve orta irtifada etkili olan hisar hava savunma sistemi ise 15 ve 25 kilometrenin üzerinde menzilleri ile dikkat çekiyor. Yerli ve milli olarak Roketsan tarafından üretilen sungur hava savunma füzesi 8 kilometre menzili ile dünyadaki rakiplerinden bir adım öne çıkıyor

    Roketsan tarafından üretilen atmaca, TRLG-230, KARAOK ile TÜBİTAK SAGE tarafından üretilen Gökdoğan ve Bozdoğan füzeleri için de seri üretim kararı verildi. Atmaca gemi savar füzesi 220 kilometreyi aşkın menzili, Türk donanmasına güç verecek ve Mavi Vatan’da önemli bir güç unsuru olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRLG-230 füzesi ise Türk Silahlı Kuvvetlerine 150 kilometreye kadar etkili menzilde hedeflerini nokta atış ile vurma kabiliyeti kazandırıyor. Tanksavar füzesi KARAOK ise 2.5 kilometre menzilde kara hedeflerini imha etmek için kullanılacak ve Türk savaş uçaklarının hava hedeflerine karşı kullanacağı milli füzeler Bozdoğan 25 km, Gökdoğan ise 100 km menzili ile Türkiye’yi bu alanda dışa bağımlılıktan kurtaracak.

    Türk denizaltılarının etkinliğini artıracak akya torpidosu da seri üretilecek ürünler arasında. 50 kilometreyi aşkın menzili ile düşman denizaltılar ve su üstündeki hedefleri imha etmek için kullanılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow