Mansur Yavaş'tan gündem yaratan sözler... Erken ön seçime karşı çıktı
CHP'de cumhurbaşkanı adayı belirleme yöntemi üzerinde fikir ayrılığı var. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ön seçim için MYK'yı işaret etmişken, genel merkezden birkaç kilometre uzaklıkta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Ön seçim için henüz erken. Seçim tarihi belli değilken neyi tartışacağız.” sözleri gündem yarattı.
"ADAY BELİRLEMEK İÇİN ÇOK ERKEN"
Cumhuriyet Halk Partisi'nde gündem ön seçim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ön seçimi desteklerken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sessizliğini koruyordu. Hatta kulislerde bu süreci eleştirdiği konuşuluyordu. Yavaş, o eleştiriler sonrası ilk kez kameraların karşısında geçti. Aday belirlemek için çok erken mesajı verdi. "Her şeyden önce aday belirlemenin çok erken olduğu düşüncesindeyim. Şöyle ki seçim tarihimiz belli değil. O zamana kadar Türkiye'de şartlar, her şey değişir. Adayların birbirinin enerjisini yormaması, toplumun bununla uğraşmaması kanaatindeyim" dedi.
YAVAŞ: SEÇİM TARİHİ BELLİ DEĞİLKEN NEYİ TARTIŞACAĞIZ?
Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde ön seçim tarihinin konuşulduğu MYK toplantısının olduğu gün kurdu bu cümleleri. 'Ön seçim olursa aday olmayacak mısınız?' sorusuna da tam da İmamoğlu'nun siyasi yasak olasılığı gündemdeyken verdiği yanıt dikkat çekti. Adaylık için iddiasını ortaya koydu. "Öyle bir şey olur mu? Ben sadece adaylığı erken buluyorum. Gün ola harman ola. O güne kadar kim kalacak? Önce bir seçim tarihi belli olsun, daha geniş konuşuruz" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SABİHA GÖKÇEN İPTAL UÇUŞLARI SORGULAMA: Pegasus-THY'nin Hangi Uçuşları İptal Edildi?
7 milyon liraya mal olan şüphe! 'Özel dedektif' dolandırıcılığı adım adım takip edildi: Kolundaki detay yakalattı
Son Dakika! CHP’de Cumhurbaşkanlığı Adayı Krizi: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Arasındaki Gerilim Büyüyor
Son Dakika | Ege Denizi'ndeki Deprem Fırtınası, Volkanik Hareketlilik ve Tsunami Tehlikesi: Neler Oluyor?
Son Dakika | Pınar Gültekin Davasında Yargıtay Kararı Tepkilere Neden Oldu: Bozma Kararına İtiraz Edildi!