Maden Kazası Komisyonu Bartın’da
Meclis Bartın Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bartın'a gitti. 42 madencinin yaşamını yitirdiği madende inceleme yaptı. Komisyon üyeleri, madencilerle de görüştü. İnceleme sonrası hazırlanacak rapor meclis komisyonuna sunulacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Facianın yaşandığı eksi 300 kota yangın nedeniyle giremediler ama faciadaki ihmallerin izini maden sahasında arayıp inceleme yaptılar.
14 Ekim'de 42 madencinin şehit olduğu Bartın'daki Türkiye Taşkömürü Amasra işletmesinde, bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi Bartın Maden Kazası Araştırma Komisyonu üyeleri inceleme için sahadaydı.
Komisyon üyeleri madencilerle de konuştu. Madenciler de ücret taleplerini ve faciadan hemen sonra zorunlu kullandıkları yıllık izinlerinin de kendilerine iade edilmesini istedi.
Komisyon, iki gün sürecek incelemenin ardından raporunu Meclis Başkanlığı’na sunacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji yeniden uyardı: Etkisi günlerce sürecek! Kar, sağanak, fırtına...
Devre mülk sahiplerini dolandıran çete çökertildi
Zincirleme kaza! Ankara istikameti ulaşıma kapandı
HABER... Karadeniz'de iki mevsim; sahilde piknik, yükseklerde kayak
-
Özgür Özel'in yol haritası! Bundan sonra ne yapacak? Abdulkadir Selvi yazdı...