Liseye geçiş sınavı (LGS) örnek sorular MEB tarafından yayımlandı
Liseye geçiş sınav (LGS) örnek sorular MEB'in resmi sayfasında yayımlandı. TEOG yerine gelen yeni sistem üzerine gerek öğrenciler gerek veliler merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın hangi tarihte, hangi saatte yapılacağını açıkladı. İlköğretimde okuyan öğrenciler için sınava dair sorular ve cevaplar haber içeriğinde yer almaktadır. İşte merak edilen yeni sisteme dair başlıklar...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretimde okuyan öğrencilerin ortaöğretime dair yeni sisteme dair sınav konularını ve sınav tarihini açıkladı.
LGS örnek soruları 28 Aralık Perşembe günü saat 15:00'te bakanlığın sayfasında yayımlandı. Liseye giriş sınavında, sınav süresi toplam 135 dakika olacak. 75 dakikası sözel bölümü, 60 dakikası sayısal bölüm. Sözel bölümde; Türkçe 20 dakika, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancıl Dilden 10’a soru sorulacak. Toplam 50 soru sorulacak.
Sayısal bölümde; Matematikten 20, Fen Bilimlerinden 20 soru olmak üzere toplam 40 soru sorulacak. Bakanlığın yayımladığı Liseye giriş sınavı örnek soruları aşağıda yer almaktadır. MEB'in açıklamasıyla yeni sınav sisteminde bu tarz sorular bu sene sorulacaktır.
SÖZEL SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
SAYISAL SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
LİSEYE GEÇİŞ SINAVI (LGS) SINAVI NE ZAMAN?
LGS sınav tarihi ne zaman sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı cevap verdi. Buna göre sınav 2 Haziran 2018, Cumartesi günü, saat 10:00'da yapılacaktır. Sınav "merkezi sınavı" olacaktır. Burs almak isteyen öğrenciler için yapılacak sınav tarihi de gerçekleşti. Buna göre "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı" 3 Haziran, Pazar günü, saat 10:00'da!
YENİ SINAV SİSTEMİ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine gelen sistem üzerine açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz’ın açıklamaları aşağıda yer almaktadır.
İMAM HATİPLERİN DURUMU NASIL OLACAK?
Bakan Yılmaz, sınavsız mahalli kayıtlar Anadolu, Mesleki ve Teknik Anadolu ve Anadolu İmam Hatip Liselerini kapsayacak, açıklamasında bulundu.
SİSTEMDE MAHALLE VURGUSU
Yeni sistemde, liselerin tamamına yakını mahallinden öğrenci alacak şekilde il ve ilçe müdürlükleri tarafından öğrenci, adres ve ortaokul bazlı olarak gruplandırılarak "Eğitim ve Kayıt Bölgeleri" oluşturuldu.
TOPLAM KAÇ ÖĞRENCİ SINAVIZ LİSEYE GİREBİLECEK?
Öğrencilerin bulunduğu her bölgede, her okul türünden en az 9 okul yer alacak. Öğrenciler, zorunlu 5 tercih yapacak. Ortaokul 8. sınıflarda öğrenim gören 1 milyon 192 bin öğrenciden 1 milyon 80 bini sınavsız, 110 bin öğrenci de sınav ile yerleştirilecek.
EĞİTİM BÖLGELERİ NEREDEN ÖĞRENİLECEK?
Haziran ayından önce eğitim bölgeleri, e-okul üzerinden veli ve öğrencilerin bilgilerine sunulacak. Tercihlerin alınmasının ardından temmuz ayı sonunda kayıt bilgileri ilan edilecek.
e-Okul sayfası: Sistemde neler görülür, neler yapılabilir?
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü