Kütahya çinisi dijitalle tanışıyor
Metaverse, NFT... Artık dünya sanallaşıyor. Bunun farkında olanlar elini çabuk tutuyor. Kütahya'nın ünlü çinisini dijital dünyaya adapte etmek için çalışma başladı.
Dijitalleşme için çalışmalar hız kazanıyor. Geçmiş, geleceğe taşınıyor. Kütahya'nın dünyaca ünlü çini motiflerinin dijital dünyayla tanışması için çalışma sürüyor. Artık çiniler de sanal dünyada yerini alacak. Çini motifli objeler ilerde NFT olarak satılabilecek.
Konu hakkında CNN TÜRK'e konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Çininin geleneksel motiflerinin üretilmesini ve sanayileşmesini sağlayacak bir proje. Toplam 3.9 milyon euro ile bu projemiz destekleniyor. 3 boyutlu yazıcıların da tasarım merkezine alınmasını sağlayacağız. Bu projenin esası Kütahya'da bu güne kadar çini alanında geliştirilmiş eserlerin dijital alanda toplanması. Bir çok sanatçımızı sanal dünya ile de tanıştıracağız. Metaverse alanında şehrimizin olmasını istiyoruz" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu