Kurban kesim yerlerinde ilk gün yoğunluğu
Kurban kesim noktalarında bayramın ilk günü yoğunluk vardı. Kasaplar ve veterinerler de sahada mesai yaparken Veteriner Hekim Tibet Bayhan uyardı. “Kurban komisyonlarının izin verdiği noktalarda kesim yapılması önemli.”
Sabah bayram namazının ardından çok sayıda kişi kurban ibadetini yerine getirmek için sıraya girdi. Kasaplar kolları sıvadı. Sağlıklı kesim için veterinerler de mesai yaptı.
Sıkı pazarlıklar yapıldı, kurbanlıklar alındı. Bayram sabahında da erkenden kesim alanlarının yolunu tuttu kurban sahipleri bu noktada kesim yapılmadan önce sıraya girdiler. O noktalardan biri de Bahçelievler’di. Sırası gelenlerin kesim işlemi kısa sürede yapıldı. Hisse sahiplerine torbalarla teslim edildi.
Park, bahçe, bina önleri ve meydan gibi halka açık noktalarda kurban kesmek yasak. Bu bayramda da Veteriner Hekim Tibet Bayhan, “İl ve ilçelerde kurban komisyonlarının izin verdiği izinli yerlerde kurban kessinler. Hem sağlıklı kurban için hem sağlıklı çevre için gerekli” sözleriyle uyarıda bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan bir daha baktı: "Hayatımda ilk defa gördüm"
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? 30-31 Mart, 1 Nisan Ramazan Bayramı hava durumu!
Abramoviç'in yatları 3 yıldır Muğla açıklarında
e-Devlet üzerinden eksper raporu sorgulama nasıl yapılır? e-Devler eksper raporu sorgulama
HABER... İstanbul'un kaç aylık suyu var? Barajlarda son durum