hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuraklığa karşı su tasarrufu çağrısı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul’da tüm zamanların en yüksek su tüketim rekoru kırıldı. Bunun üzerine de İSKİ tasarruf çağrısı yaptı. Barajlardaki su seviyesiyse her geçen gün düşüyor. CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun ve kameraman Ümit Sertabiboğlu'nun haberini izleyelim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir günde, 3 milyon 550 bin 435 metreküp su tüketildi. Bu, tüm zamanların en yüksek su tüketim rekoru olarak kayıtlara geçti. Ve kuraklığa karşı su tasarrufu çağrısı yapıldı. Barajlarsa alarm veriyor.

    İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 41 seviyesinde. Bu oran geçen yıl, yüzde 70 seviyelerindeydi, yüzde 30’luk bir düşüş söz konusu.

    Kuraklığa karşı su tasarrufu çağrısı

    İstanbul'a su sağlayan barajlar, en az 868 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip. Ancak, barajlardaki su miktarı 359 milyon metreküp. Bu rakam oldukça düşük.

    Peki barajlardaki doluluk oranları ne? Istrancalar Barajı’nda doluluk oranı yüzde 34. Terkos Barajı'nda bu oran yüzde 30. Sazlıdere Barajı yüzde 25, Alibey Barajı yüzde 22. Büyükçekmece yüzde 23, Elmalı Barajı’ysa yüzde 32 doluluk oranında. Ömerli Barajı'ndaysa bu oran yüzde 73.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow