hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narin davasında hakimin amca Salim Güran’a “Narin senin kızın mıydı?” sorusu

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Cesedi 19 gün sonra dere yatağında bulunan ve tüm Türkiye’nin yüreğini yakan Narin Güran davasına ilişkin gözaltı sayısı 23’e yükseldi. Davanın seyrine ilişkin son dakika bilgilerini Ne Oluyor programında aktaran CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, hâkimin Narin’in amcası Salim Güran’a “Narin senin kızın mıydı?” diye sorduğunu belirtti. Uzman isimler o soruyu değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük Narin, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kayboldu. Narin Güran’ı arama çalışmaları o günden beri devam ederken küçük kızdan acı haber geldi. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından kızın annesi, babası ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındı. Otopsi işleminin tamamlandığını belirten Adalet Bakan Yılmaz Tunç, alınan örneklerin incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini söyledi. Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil de incelenmek üzere yeniden Adli Tıp'a götürüldü. Narin Güran'ın Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi sona erdi. CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgiye göre, ön rapor belli oldu. Buna göre, Narin'in ön raporunda ilginç bulgular ortaya çıktı. Öyle ki vücudunda lezyonlar tespit edilen Narin'in bacağında kırık olduğu bulgusuna ulaşıldı. Diğer bir bilgiye göre ise Narin'in cesedinin yer değiştirdiği öğrenildi. Bir diğer önemli detay ise hakimin amca Salim Güran'a sorduğu soru oldu.

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şu ifadeleri kullandı;

    Bunların hepsi olasılık, doğrudur veya yanlıştır demiyorum ama ben Savaş Bey’in o tezine hayır demiyorum. Hepimiz mahkeme sürecini biliyoruz, peki hâkim amcaya “Narin senin kızın mıydı?” diye neden soruyor acaba? Hâkim burada bir değerlendirme yapmıyor. Hâkim elindeki dosyaları alır, inceler dosyaya uygun şekilde soru sorar. Hâkim ifadesinde soru değil ama amcanın ifadesi kayda geçmiş. Hâkim burada bizim gibi beyin jimnastiği mi yaptı? Yargılama bu şekilde olmaz diye düşünüyorum normal şartlar altında. Bu soru o yönüyle çok önemli diye düşünüyorum ben.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow