hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük Eda Nur Gezer'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporu bitti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Küçükçekmece'deki parkta su dolu çukura düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı. O raporda 2 İBB müdürünün de aralarında bulunduğu 6 kişi asli kusurlu bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailesiyle gittiği parkta oyun oynarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açılan su dolu çukura düşmüştü. Küçük Eda Nur hayatını kaybetti. Eda Nur'un ölümüne ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı.

    Küçük kızın ölümünde kimlerin kusuru olduğunu ortaya çıkarmak için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma sürüyor. Bu kapsamda istenen bilirkişi raporu tamamlandı. 3 kişilik bilirkişi heyetinin yazdığı 22 sayfalık rapor, soruşturma dosyasına gönderildi.

    Küçük Eda Nur Gezerin ölümüyle ilgili bilirkişi raporu bitti

    Raporda şüpheli İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas'ın ifadesine yer verildi. Sukas, alt görevlerde kendine bağlı çalışan çok kişi olduğunu belirtti. Kazı, peyzaj noktasındaki tamir ve bakım işleriyle ilgili bilgi sahibi olamayacağını, bizzat emir, talimat veremeyeceğini, görevinin şirketi temsil etmek olduğunu, yaşanan olayla ilgili işlem öncesi herhangi bir bilgisinin olmadığını beyan ettiği raporda yer aldı.

    Bilirkişi raporunda yer verilen olay yeri inceleme raporunda, "kazılan yerde tepe oluşturmuş şekilde toprağın olduğu, kazılan yerin çukur oluşturduğu, içinde su birikintisinin bulunduğu yer aldı.

    Ayrıca yapılan çalışmalar sonucu çukur ve çevresinde herhangi bir uyarı ikaz levhası, işaret, şerit, herhangi bir uyarıcı malzemenin ve ikazın olmadığının tespit edildiği de raporlara yansıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük Eda Nur Gezerin ölümüyle ilgili bilirkişi raporu bitti

    Raporunda yer alan teknik tespit ve değerlendirmeler sonucunda, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ziya Duman, Cabir Şaban, Barış Şişman, Erman Uzun ve Turan Yaman'ın asli kusurlu bulunduğu belirtildi. Raporda, 5 kişinin tali kusurlu olduğu yer alırken, bir kişinin ise kusurunun bulunmadığı ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow