hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kozlu'nun gözde mesire yeri şimdi bu halde

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKDHA

    Zonguldak Kozlu'da, 1 kilometrelik sahil şeridi tıbbi atıklarla dolu. O atıklar hem doğayı hem de insan sağlığını tehdit ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kent merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta, yaz aylarında ailelerin denize girerek serinlediği, yürüyüş ve piknik alanlarıyla halkın yoğun olarak kullandığı Kozlu Sahili’ndeki kirlilik, halkın tepkisini çekti. Evsel atıkların yanında tıbbi atıkların da bulunduğu sahildeki kirlilik, insan sağlığını tehdit etmeye başladı. Şırınga, iğne, kan tüpleri, serum ve ilaç şişeleri ve diğer tıbbi atıklar, havadan da görüntülendi.

    Kozlunun gözde mesire yeri şimdi bu halde

    Sahilde yürüyüş yapan Atilla Persova da bölgede çok fazla tıbbi atık olduğunu söyleyerek, "Burası yürüyüş yaptığımız, gezdiğimiz, dinlendiğimiz bir yer, ama bu yıl, aşırı şekilde tıbbi atıklar var. Aklınıza gelmeyecek kadar tıbbi atık var. Zonguldak için çok çirkin ve sağlığı tehdit eden bir görüntü. İnsanlar burada denize giriyor. İğneler var. Birçok atık var. Geçen sene bu kadar yoktu. Nasıl geldi buraya bilmiyorum. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sahildeki tıbbi atık kirliliğiyle ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konuyla ilgili bir çalışması olup olmadığını sordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow