Köy Yaşam Merkezinde ne yapılıyor?
Bir köyde yaşayan herkese hitap edecek arıcılık, budama, aşılama, kişisel gelişim hatta bağlama eğitimleri veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı attığı adımla köy okullarını yeniden canlandırdı. Köy Yaşam Merkezleriyle köylülere kazanç kapısı açabilecek eğitimler de veriliyor. Köy Yaşam Merkezlerinde eğitimler neye göre belirleniyor? Kimler veriyor? Kursların süreleri ne?
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Köy yaşam merkezleri, kapalı köy okullarının yeniden canlandırılmasını ve buralarda hem çocuklara hem de yetişkinlere eğitim verilmesini hedefliyor. Bu kapsamda bugüne kadar kapalı olan 1800 köy okulu, köy yaşam merkezine dönüştürüldü. Halihazırda açık olan bazı köy okulları da bu amaçla kullanılabiliyor.
Hangi köyde hangi kursun verileceği, köylülerin ihtiyaç ve isteklerine göre belirleniyor. Değişen iklim şartları da köylülerin ihtiyaçlarını ve verilen dersleri etkiliyor. Kursların süreleri ise dersin niteliğine göre değişiklik gösteriyor. Kursiyerler, eğitimin sonunda sertifika alıyor ve kendilerine bu şekilde bir kazanç kapısı açıyorlar.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Minik Kübra Naz yeniden duyabiliyor! Çalınan biyonik kulağının yenisine kavuştu
Covid, Felç, Kalp Krizi, MS... 4 yıl içinde başına gelmeyen kalmadı!
Elinde Türk bayrağı ile polis helikopterini selamlayan kadına plaket
Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
İstanbul’a Kış Gibi Hava: 7 Nisan’da Yağış ve Karla Karışık Yağmur Bekleniyor