hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komutanlardan Özgür Özel'e dava

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in haklarında kullandığı ifadeleri nedeniyle Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının ayrı ayrı manevi tazminat davasını açtığını duyurdu. Özel'in kuvvet komutanları ve bakanlıkla ilgili ifadelerinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, disiplinsizlik nedeniyle ordudan ihraç edilen teğmenlere ilişkin yaptığı konuşmada kuvvet komutanlarının isimlerini vermiş, "Günü gelince hesabını sormak üzere bir tarafa not ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

    Komutanlardan Özgür Özele dava

    O sözlerin ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Genelkurmay Başkanı, kara ve deniz kuvveti komutanları harekete geçti. Özel hakkında ayrı ayrı manevi tazminat davası açtı.

    Dava açılmasının ardından ise ilk değerlendirme Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından geldi. Geçen hafta yapılan değerlendirme olduğu gibi, kuvvet komutanlarının şahsını ve genel olarak Milli Savunma Bakanlığını hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğu tekrarlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komutanlardan Özgür Özele dava

    Bu arada, teğmenlerin ihraç kararına ret oyu veren Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinden Tuğgeneral Hakan Tutucu'nun emekliliğine ilişkin de değerlendirme geldi bakanlık kaynaklarından. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tutucu’nun 28 Şubat’ta emeklilik dilekçesini verdiği, talebinin ise uygun görülerek onaylandığı bildirildi. Değerlendirmede, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emeklilik müracaatlarının mevzuat kapsamında ocak-şubat ve temmuz-ağustos aylarında yapılabildiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow