Kimler "Ukrayna Savaşı sürsün" istiyor?
Ukrayna, Rusya topraklarını ABD füzelerinin ardından İngiltere füzesiyle hedef aldı. Putin'in yeni nükleer doktrini onaylamasının ardından Rusya'dan kritik bir açıklama geldi. Rus Dışişleri Sözcüsü, "Ukrayna'nın topraklarımıza saldırmasına izin verilmesi halinde yanıtımız Batı için yıkıcı olacak" dedi. Peki bu savaşın sürmesini isteyenler kim?
Ukrayna, Rusya'yı ABD füzesi sonrası İngiliz füzesiyle vurdu. Rusya, Ukrayna'nın Batı silahlarını kullanmasından ise rahatsız. Peki Batı’nın savaşa dahil olmasını isteyen kim?
TEPAV Dış Politika Analisti Gülru Gezer bu soruya, “Batı’nın savaşın bu yana sağladığı silahlar olmasaydı bu savaş çoktan bitmiş olurdu. O yüzden aslında Batı ve özellikle Amerika bu savaşa en başından dahil oldu ve maalesef bu savaşı Rusya’yı zayıflatmak için bir fırsat bildi. Batı, bu savaşı kendince uzatmaya çalışıyor, Rusya’yı daha da yıpratmaya çalışıyor ama öyle bir noktaya geldi ki Rusya da caydırıcılığını devam ettirebilmek için, itibarını hem içeride hem dışarıda koruyabilmek için çok daha ciddi birtakım adımlar atıyor” şeklinde yanıt verdi.
Rusya'nın "yıkıcı yanıtı" ne olur?
“Doğrudan Ukrayna’yı hedef alacak, o silahların nerede olacağını biliyordur onlar, onlar hedef alınabilir. Taktik nükleer silah kullanır mı, ona bakmamız lazım. Bir de tabii hiç beklemediğimiz bir şekilde NATO coğrafyasında bir yere yönelik hibrit bir saldırı yapılabilir.”
"Ukrayna'da savaş sürsün" isteyen devletler kim?
“Amerika ve Birleşik Krallık. Kıta Avrupası istemiyor bu savaşın sürmesini.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!
21 Şubat 2025 İptal İDO-BUDO Seferleri: Hangi Seferler İptal Edildi?
AK Parti'de gözler büyük kongrede! Değişim mesajı ve detayları... Abdulkadir Selvi yazdı
SON DAKİKA HABERİ... Uyarılar peş peşe yapıldı: Aman dikkat! Asıl kar bugün yağacak
HABER... Beyaz esaret! Kar kalınlığı 70 santime ulaştı