hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçlı yemin törenine inceleme

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde teğmenlerin kılıçlı yemin görüntülerine ilişkin yeni açıklama geldi. Olayın her boyutuyla incelenme sürecinin devam ettiği kaydedildi. Kaynaklar, olayda kastı ve ihmali bulunan personel hakkında gereken işlemlerin yapılacağını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kara Harp Okulu’nun Mezuniyet Töreni sonrası sosyal medyada kılıçlı yemin görüntüleri kamuoyuna yansımış, ardından olaya ilişkin inceleme başlatılmıştı.

    Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarında yeni açıklama geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplin anlayışı içerisinde hareket ettiği vurgusu yapıldı. "Bahse konu olay her yönüyle titizlik ve hassasiyetle inceleniyor" denildi.

    Kılıçlı yemin törenine inceleme

    Kaynaklar açıklamasında, inceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemlerin yapılacağını vurguladı.

    Kaynaklar, bu süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmaması gerektiğinin altı çizildi. Yaşanan olayın bağlamından koparılma çabaları ve dezenformasyona itibar edilmemesinin önemli olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçlı yemin törenine inceleme

    Ayrıca Bakanlık kaynakları tarafından kılıçlı yemine ilişkin sürecin de detayları paylaşıldı. Söz konusu andın ilk defa 29 Ocak 1999’da yönergeye girdiği hatırlatıldı. 29 Mart 2023’teki Milli Savunma Üniversitesi Tören Yönergesi yapılan değişiklikle ise törenlerde yapılacak mezuniyet andının şimdiki hâlini aldığı kaydedildi.

    Mezuniyet törenlerindeki mevcut durumda ise sadece askerlik yemini yapılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow