Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ittifak mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum biz her türlü özveride bulunmaya hazırız. Kimler bir araya geliyorsa beraber hareket etmek zorundayız" dedi. Bu seçimin bir parti seçimi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu "bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir" ifadelerini kullandı.
CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu ittifak mesajı verdi. Kılıçdaroğlu "Cumhuriyetin kurucu ayarlarına geri dönmek için beraber mücadele etmek zorundayız. Dönem vatanı kurtarmak beraber haraket etmek dönemidir. Bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum biz her türlü özveride bulunmaya hazırız. Kimler bir araya geliyorsa beraber hareket etmek zorundayız. Haziran ayında hepimize görev düşüyor. "Yaz geldi tatile gidelim" böyle bir lüksümüz yok. Bayrağını seven herkes sandığa gidecek. Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır. Umudun adıdır. Diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır" ifadelerini kullandı.
"Gül'ün adaylığına CHP sıcak, Akşener iknaya çalışılıyor"
Meral Akşener'den çok önemli Abdullah Gül çıkışı
İşte CHP liderinin açıklamalarının satır başları:
TBMM'deki gergin oturum
Dün 23 Nisan'dı. TBMM'nin açıldığı tarihti. Adı Büyük Millet Meclisi. Neden he rkesimin temsil edildiği meclis. TBMM'nin açılış konuşmasını yaparken özellikle iktidar kanadından büyük bir rahatsızlık duyuldu. Neden rahatsız oldular gayet iyi biliyorum. Ben meclisi onlar tek adamı savunuyorlar, ben gazi meclis diyorum, onlar aksak meclis diyorlar. Ben her kesimin TBMM'de temsil edilmesini istiyorum onlar darbe anayasasına saklanıp bazı kesimlerin mecliste temsil edilmesini istemiyorlar. 15 Temmuz darbe girişimine karşı parlamentoda mücadele veren milletvekillerine şükranlarımı sundum. 15 Temmuz'u fırsata çevirerek 20 Temmuz'da sivil darbe yapmanın kötü olduğunu söyledim, kızdılar. Söylemesem görevimi yapmış olur muyum? Hayır.
"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimi"
Önümüzde seçimler var. Bir parti seçimi değil. Kişisel kavga alanı değil. Kişisel koltuk arayışı seçimi değildir. Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. CHP olarak kişisel olarak hiçbir beklentim yoktur. Benim derdim ülke, benim derdim vatanım, bayrağım. Geniş bir ittifakı sağlamak zorundayız. Herkes parlamentoda yerini almalıdır. Devleti kirlettiler adaleti kirlettiler. Adaleti yok ederseniz devleti çökertirsiniz. Cumhuriyetin kurucu ayarlarına geri dönmek için beraber mücadele etmek zorundayız. Dönem vatanı kurtarmak beraber haraket etmek dönemidir. Bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum biz her türlü özveride bulunmaya hazırız. Kimler bir araya geliyorsa beraber hareket etmek zorundayız. Haziran ayında hepimize görev düşüyor. "Yaz geldi tatile gidelim" böyle bir lüksümüz yok. Bayrağını seven herkes sandığa gidecek. Haziran ayı bir bayram ayı olacaktır. Umudun adıdır. Diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır.
Sayın İbrahim Kaboğlu. Dünya çağında bir akademisyen. Pasaportuna el koydular, uluslararası toplantılara katılmasını engellediler. Yüzlerce ülkeden gelen akademisyenler bir bildiri yayınladılar. İhsan Eliaçık...Saygıdeğer bir insandır, 30'a yakın kitabı vardır. Hak hukuku savunur. Demokrasiden yanadır. İnançlara saygılıdır. İsimsiz bir ihbarla "Hendek savaşını anlatmadı Diyarbakır'daki hendekleri anlattı" diye hapis cezası alıyor. Pasaportu alınıyor, İstanbul dışına çıkamazsın diyorlar. Türkiye'de demokrasi var diyorlar, Recep bey sen bunu benim külahıma anlatacaksın.
İYİ Parti'ye geçen 15 vekil
Bir ezber bozduk. 15 milletvekili arkadaşımız İYİ Parti'ye geçti. "Vay efendim bunu nasıl yapasınız." Bütün ayarları bozuldu. ne olursa olsun sözümüz gönlümüz demokrasiden yana. Kumpas kurdular demokrasiye, açığa çıkardık.
"Muhtar bile olamazsın dediler, Cumhurbaşkanı oldum" diyor, bu yolu sana CHP açtı. Yüzde 49,5 oy alan Ahmet Davutoğlu'nu saraya çağırdılar, kapının önüe koydular. Davutoğlu'nu kim savundu, biz savunduk. Gelin yeniden cumhuriyeti inşa edelim. Birlikte olalım, birlikte yapalım.
Referandumdan 'evet' çıkarsa ekonomi şahlanacak dediler. Dolar, euro şaha kalktı. Muhtar kardeşlerim gayet ne ve açık bilsinler. Londra'daki bir avuç tefeciye Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ödediği faiz 150 milyar dolar. Ey Kılıçdaroğlu bunu ödemedik de, diyemiyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yurt dışından borç alıyor, dünyanın en yüksek faiziyle. Yüzde 12.3 ile borçlanıyor. Yakayı tefeciye kaptıran hükümetten bu memlekete fayda gelmez.
"Muhtarlık temel kanunu taslağı hazırladık"
Muhtarlarla ilgili ne diyeceğiz? Katıldıkları her toplantıda muhtarla başımızın tacıdır diye bir sürü laf söylenir. Ama bu laflar karın doyurmuyor. Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. İlk seçim bu topraklarda bir muhtarlık seçimidir. 1933 yılında ilk kez bir kadın muhtarımız seçiliyor. Ve Atatürk bu kadın muhtarı özel olarak ödüllendirmiştir. Madem ki muhtarlar demokrasinin temeli bu hükümet veya önceki hükümetler muhtara değer verdi mi? Vermedi. Peki muhtarlık kurumunu demokrasinin ana omurgası haline nasıl getiririz? 82 değişik kanunda 354 maddede muhtar adı geçer. Bunların tamamını kimse bilmez. Yapılması gereken ilk şey muhtarlık temel kanunu. 105 maddeden oluşan bir muhtarlık kanun taslağı hazırladık. Bütün muhtarlara bir şekilde göndereceğiz. Muhtarlar için birleşik oy pusulası esası. Böylece şaibe olmaz, kırgınlık olmaz. Muhtarlığı bu ülkenin temel direği haline getireceğiz. Türkiye'de nerede muhtar varsa orada bir muhtarlık evi olması lazım. Muhtarlar yer aramak zorunda kalmamalı. Bu kanun çıkacak muhtar evi olacak seçildiği zaman gidip makamında oturacak. Muhtar seçiliyor bir sekreteri bile yok. Bir yere giderse kapatmak zorunda. Doğrudan bir yasa ile belediye veya il özel idaresi muhtara bir kişiyi görevlendirecek. yanında mutlaka birinin olması lazım. Köy tüzel kişilikleri yeniden inşa edilmek zorundadır. Mahalleye döndürdüler. Köydeki adamdan ne istiyorsunuz? Sosyal yardımlar muhtar aracılığıyla dağıtılmalıdır. Kimin fakir olup olmadığını en iyi muhtar bilir. Bazen kentlerde belediye meclisi bir karar alır sizin hiç haberiniz olmaz. Mahalle ile ilgili bir karar alınacaksa belediye meclisinde muhtar söz ve karar sahibi olmalıdır. Muhtarlık bir kamu kurumu olarak belediye kanununda yer alamlı. Türkiye'de bir muhtarlar birliği oluşturulması lazım. Muhtarlığın bir bütçesinin olması lazım. harcama yaptığı zaman kamu otoritesine hesap vermesi lazım. Emlak vergisi toplanıyor, nereye gidiyor belediyeye. Belli bir payın muhtarlığa tahsis edilmesi lazım. Mühür veriyorsun, aylık veriyorsun, seçimle geliyor ama diyorsun ki sen kendi kaderini kendin belirle.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü