hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu’ndan yerel seçim talimatı

    CHP’de bir yandan kurultay süreci devam ederken, yerel seçim başlığı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilleri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu milletvekillerine talimat vererek "Herkes bölgesinde çalışsın" dedi. Milletvekilleri hazırladıkları bölge raporlarını genel merkeze sunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’de geri sayım sürüyor. Bir yandan da bir grup milletvekili ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim çalışmaları hakkında vekillere talimat verdi. Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerde milletvekillerine "Herkes kendi bölgesinde çalışsın. Artık hazırlıklar başlasın” dediği belirtildi.

    Aday üzerine çalışmalara başlanması noktasında talimat verdiği ve “Hangi bölgelerde, kimlerle seçime gidilebilir? Bunları çalışmaya başlayalım" dediği ifade edildi.

    Vekillerin yaptığı çalışmalarda, ‘bölgeye uygun, sevilen bir adayın’ belirlenmesine de dikkat edilecek.

    Milletvekilleri seçim bölgelerine ilişkin, “Yerel yönetimi eğer CHP’deyse olumlu olumsuz yanlar neler? Nasıl devam eder? Eğer CHP’de değilse nasıl kazanılır? Hangi aday olmalı? Hangi strateji doğru olur? sorularının yanıtlarının olduğu bir çalışma yapacak.

    Kılıçdaroğlu’yla görüşen vekiller seçim bölgelerine dönerek saha çalışmaları yapacak. Ardından vekiller, bölgelerinde yaptıkları çalışmaları bir rapor haline getirerek Kılıçdaroğlu’na sunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partinin aday belirleme sürecinden, yerel seçimde yapılacak kampanyaya kadar bu rapor ve önerilerden yararlanılacak.

    CHP’nin elindeki belediyelerin korunmasının yanı sıra ilk olarak özellikle az farkla kaybettiği belediyelere odaklanılacak. Ayrıca partinin tek milletvekili çıkarttığı illere de yoğunlaşılacak.

    CHP’nin yerel seçim çalışmaları 4-5 Kasım’da gerçekleştirilecek. Kurultayın ardından hız kazanacak. Kılıçdaroğlu’nun vekillerle görüşmesinin bu hafta da devam etmesi bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow