hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: Ortaklarla kavga etmiş değiliz

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilere kurultay sürecinden değişim tartışmalarına, ittifak ortaklarından CHP’ye yönelen eleştirilere, yerel seçim hazırlıklarına kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İLİŞKİLERİ TÜMÜYLE KOPARMIŞ DEĞİLİZ"

    DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'dan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yapılan açıklamalarda CHP'ye yönelik eleştiriler dile getirilmişti. O eleştirilerden sonra ilk kez konuştu CHP lideri. Bir grup gazeteciye açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz İYİ Parti, Saadet, Demokrat, Gelecek, DEVA ile kavga etmiş değiliz" dedi ve ekledi:

    "Biz kavga etmiş, ilişkileri tümüyle koparmış da değiliz. Fakat bu öyle bir algı yaratılıyor ki sanki biz sabah, öğle, akşam birbirimizle kavga ediyoruz. Yok öyle bir şey aslında. Telefon ediyoruz birbirimize, pekala birbirimizle konuşuyoruz. Pekala onların eleştirileri varsa büyük bir dikkatle okuyoruz. Ben öyle muhalefeti çok paramparça görmüyorum."

    Kılıçdaroğlu: Ortaklarla kavga etmiş değiliz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TARTIŞMA DA OLUR FARKLI ADAY DA"

    Kılıçdaroğlu yerel seçim için hazırlıklarına da değindi. "Kendi adaylarımızı belirlememiz gerekiyor. Daha sonra belki diğer partilere döneriz ittifakı o zaman konuşuruz" dedi. Peki yerel seçimde ortak aday seçeneği işletilecek mi? Kılıçdaroğlu o soruya da "Onlar ayrı parti biz ayrı partiyiz dolayısıyla tartışma da olabilir, farklı adaylar da olabilir. Farklı adaylar çıkarabiliriz. Bazı yerlerde dayanışma içinde olabiliriz." dedi.

    Kılıçdaroğlu: Ortaklarla kavga etmiş değiliz

    "DEMOKRATİKLEŞMENİN NE OLDUĞUNA TANIK OLACAKSINIZ"

    Ve CHP içindeki değişim tartışmaları... CHP lideri, "Şimdi kurultayda göreceksiniz. Demokratikleşmenin ne olduğunu herkes görecek, tanık olacak buna. Parti gerçek anlamda tam demokratik kuralların işlediği bir parti haline gelecek. Ondan sonra özgürce kendi genel başkanını seçecek. Yeri geldiğinde başkanı görevden alacak bir kurultay olacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri demokratikleşme adımlarının tüzükle olacağına dikkat çekti. Kurultayda yeniden düzenli aidat ödeyen üyenin milletvekillerini seçmesi, belediye meclis üyelerini belirlemesi gibi önerilerin gündeme geleceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow