Kerbela Şehitleri anıldı
1380’inci yılında Kerbela Şehitleri anıldı. Her yıl olduğu gibi İstanbul Halkalı'da ‘Aşure Matemi’ törenleri düzenlendi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
1380 yıl geçti. Kerbela Şehitleri, Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü’nde dualarla anıldı. İstanbul'daki ‘Aşure Matemi’ törenlerinin merkezi her yıl olduğu gibi Halkalı'ydı.
Hazreti Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1380. Yıl dönümünde Halkalı'da tören düzenlendi. Yüzlerce kişi, matem için siyah elbiseler giydi. Etkinlik alanını doldurdu.
Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ndeki törene ise siyasi partilerden de katılım vardı.
Etkinliğe girişlerde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yasın sembolü olarak siyah elbiseler giyen vatandaşlar, Kerbela Şehitleri için ağıt yaktı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi