hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kentsel dönüşümde sıfır tolerans

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN TÜRK'te İstanbul’a özel deprem yasasıyla ilgili soruları yanıtladı. Kentsel dönüşümde 3'te 2 şartının yüzde 50'ye indirilmesi gerektiğini söyleyen Özhaseki, "Uzmanlar İstanbul'da deprem için süre doldu diyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN TÜRK'te soruları yanıtladı.

    Kentsel dönüşümde 3'te 2 şartının yüzde 50'ye indirilmesi gerektiğine işaret etti. 1,5 milyon riskli yapının bulunduğunu söylediği İstanbul’un depreme hazır hale gelmesi için gerekli süreyi açıkladı.

    Özhaseki, "3'te 2 yerine yüzde 50 hususunda ısrar edeceğim. Bir binanın kentsel dönüşüme tabii olması için hak sahiplerinin yarısı evet derse, işe başlayalım diyorum" ifadelerini kullandı.

    Mehmet Özhaseki, "5 senede İstanbul'u depreme hazır hale getiririm. Kentsel dönüşümü hızlandırırız. Yasayı çıkarırız. Rezerv alanlarda konut veririz. Yarısı bizden kampanyasıyla da 200 bini konutu dönüştürürüz" sözlerini kullandı.

    İstanbul'da beklenen büyük deprem için "Uzmanlar süre doldu" diyen Özhaseki, kentsel dönüşümü hızlandıracaklarını söyledi ve "5.8 milyon bağımsız birim var İstanbul'da. Bunun içinde 1,5 milyonu riskli. 600 bini ilk olarak yapılması gerekiyor. 188 yerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor İstanbul'da. Rezerv alanlar ise 350 bin konutu kurtarıyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Özhaseki fay hattı, dere yatağı ve sıvılaşmanın olduğu yerlerde yapılaşma olmayacağını söyledi ve "Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow