hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp Rojin’i arama çalışmaları 17’nci gününde

    KAYNAKCNN TÜRK

    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan Rojin Kabaiş için arama çalışmaları 17 gündür aralıksız sürüyor. Ancak Rojin'den hiçbir iz yok. Prof. Dr. Nevzat Alkan Van Gölü'nde yürütülen arama çalışmalarıyla ilgili son detayları aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rojin Kabaiş'i arama faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. 27 Eylül günü Van'da çakıl toplamaya çıkan ve bir daha geri dönmeyen üniversite öğrencisinin kaybının 17’nci gününde yeni izler ve deliller araştırılıyor.

    Rojin'i arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştı. Arama çalışmalarının 17'nci gününde Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen 8 kişiden oluşan dalgıç ekip destek verirken, su altı kadavra arama köpeği de kullanılıyor. Peki Van Gölü'nün altı nasıl aranıyor? Kötü senaryo gerçekleşirse cenazesi Van Gölü'ndeyse eğer ne zaman su yüzüne çıkacak?

    Kayıp Rojin’i arama çalışmaları 17’nci gününde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan CNN TÜRK yayınında yaptığı açıklamada, “Hani cihazla filan da arama yapılıyor, orada dalgıçları da gördük. Belki de bölge dışına çıkarıldı çünkü 2 olasılık var hani birincisi kızın rızasıyla o bölgeden uzaklaşması ki küçük bir olasılık gibi gözüküyor. Bu iş kriminal uygunsuz kısma gidiyor. Şimdi narin olayında gördük, cenaze su yüzeyine çıkmasın diye üzerine ağırlık konmuştu. O nedenle suç işleyenler her zaman kendini geliştiriyorlar. Burada böyle bir şey olmuşsa çıkmasını beklemeyiz. Böyle olunca ama zaten kıyı şeridinde olması beklenir. Ama orada tabi hem sonar cihazıyla hem de dalgıçlarla arama yapıldığına göre ben artık orada olduğu kanaatinde değilim. Ayrıca bölge de aranmış, orada da değildir çünkü orası daha dikkatli aranmıştır” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow