hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KATİL ÇETEDEN PİŞKİN SAVUNMA: Az ceza almak için ‘malpraktis’ oyununa başvurdular!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Para için bebeklerin canını hiçe sayan ve öldüren 'Yenidoğan Çetesi’nin şüphelileri savunma yaptı. Çete, söyledikleri ile bir kez daha pes dedirtti. Zira bebek ölümlerinin 'Malpraktis' yani doktor kaynaklı olduğunu ifade ettiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolandırıcılık sistemi kurdular, özel hastanelerle anlaştılar. Para için yenidoğan bebekleri bile bile ölüme sürüklediler. 'Yenidoğan Çetesi' çökertildi ve şüpheliler tek tek yakalandı. Çetenin şüphelileri yaptıkları savunmalarla bir kez daha pes dedirtti. O savunmada bebek ölümlerinin doktor kaynaklı olduğunu söylediler. Tıpta buna 'malpraktis' deniyor. Yani hastanın bilgisizlik, tecrübesizlik ya da hekimin hatası nedeniyle zarar görmesi anlamına geliyor. Malpraktis davalarında taksirle ölüme sebebiyet vermekten ceza ya da tazminat davaları açılıyor. Yani şüpheliler az ceza almak için bu planı devreye soktu.

    Şüphelilerin iddiasının aksine savcılık aksini söyledi ve hazırlanan iddianamede 'kasten öldürme suçu' vurgusu yapıldı. Savcılık iddianamede net değerlendirmelerde bulundu ve ‘Eylemlerinin ihmali davranışla kasten öldürme suçunu oluşturduğu anlaşılmıştır’ denildi.

    Öte yandan iddianamede Sağlık Bakanlığı'nın uzman mütalaa raporuna da yer verildi. Bakanlığın tıbbi görüş raporunda doktor hatasının olup olmadığı ayrıntılarıyla ele alındı. O rapora göre, "Teorikte çocuk hekiminin, pratikte hemşirenin izlemine bırakılan bebeklerin hayat hakları ellerinden alınmıştır" ifadesine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow