hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Karavan satışları 2 yılda 4 katına çıktı"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'de özellikle bu yaz, sahil kesimlerinde ya da tatil noktalarında çok sayıda karavan bulunuyor. Bunun nedeni koronavirüs salgını ile karavanların tercih edilmesi oldu. Şu anda ise karavan üreticileri talebi karşılamakta zorlanıyor. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ve kameraman Alper Öztürk'ün haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taşınabilir ev olarak tanımlanan karavanlara ilgi arttı. Satışlar adeta patladı. Koronavirüs süreciyle birlikte karavanlar tercih edilir oldu. Son iki yılda Türkiye’deki karavan satışları ise %400 arttı. Karavan satışlarımız dört katına çıkmış vaziyette, 2019 yılında 3000 adet karavan satılırken, bu yıl 12.000 adet karavan satışı yapıldı. Karavan talebi artınca üreticilerin çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Artan talebe karşılık karavan üretimi yapan firmaların sayısı artsa da talebe yetişmekte zorlanıyorlar. Türk karavan üreticisinin dünyaya ihracatı da artış gösterdi. Uzmanlar karavan sayısı artarken Türkiye’de alanların biraz yetersiz kaldığına dikkat çekiliyor. Karavan fiyatları ise donanımlarına göre değişiklik gösteriyor.

    Öte yandan karavan sektörü temsilcilerinden Gamze Asıltürkmen, satış adetlerindeki artışa paralel olarak acil olarak karavan kamp alanlarının sayısının da artması gerektiğini kaydetti.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow