hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamuda servis hizmeti sürecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kamuda servis hizmeti devam edecek. Açıklama Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan geldi. Yalçın, Çalışma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılan istişarelerin sonuç verdiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurlara servis hizmeti devam edecek. Açıklama, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan geldi. Yalçın, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi." ifadelerini kullandı.

    Kamuda servis hizmeti sürecek

    Tasarruf tedbirleri kapsamında bazı kamu kurumlarında servis uygulaması kaldırılmıştı. Aralarında Kamu-Sen ve Büro-Sen'in de bulunduğu konfederasyonlar karara karşı çıkmış, servislerin kaldırılmasıyla trafik yoğunluğunun artacağı, toplu taşımanın yetersiz kalacağı, kamu görevlilerinin işe giderken sorunlar yaşayacağını belirtmişlerdi.

    Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına konuyla ilgili bir yazı gönderildi. Yazıda, servis hizmeti sonlandırılan kurumlardan talepler geldiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda servis hizmeti sürecek

    O taleplerde, servis hizmetine ihtiyacın devam ettiği, özellikle bakanlık merkez teşkilatlarının yer aldığı bölgelerde yaşanan trafik yoğunluğunun mesai başlangıç ve bitiş saatlerine riayeti olumsuz etkilediği, toplu taşıma kullanan personelin önemli bir kısmının ise birden fazla vasıta kullanması sebebiyle zaman kaybı yaşadığı ve bu durumların mağduriyete yol açtığı belirtildi.

    Tüm bu durumlar ışığında değerlendirmeler yapıldığı ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması kaydıyla personel servisi hizmetine izin verildiği vurgulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow