hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte İstanbul'daki kahve tüketimi araştırması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son zamanlarda kahve dükkanları oldukça popüler. Özellikle hafta sonları kafelerde adım atacak yer kalmıyor. Peki, bir kafede ortalama ne kadar hesap ödüyoruz? Ne kadar süre geçiriyoruz? Kadın ve erkeklerin kahve tercihleri farklı mı? CNN TÜRK Muhabiri Cansel Kiraz ve kameraman Emre Kınacı, işte bunlar gibi sorulara cevap arayan araştırmanın sonuçlarını İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Şeker'le konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimi tadına doyamadığı için kimi ise arkadaş ortamlarının vazgeçilmezi olduğundan tercih ediyor kahveyi. Rağbet fazla olunca her caddede bir kahve dükkanı görmek mümkün. Kahve tüketimindeki alışkanlıklar ise kişiden kişiye, hatta yaşa, cinsiyete ve meslek grubuna göre değişiyor. İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Şeker, "Kadınlar erkeklere göre daha fazla tercih ediyor. Yaş grubu açısından baktığımızda gelen konukların yüzde 80'i 40 yaşın altında. Meslek açısından baktığımızda ilk sırayı beyaz yakalılar alıyor. Onu takip eden üniversite öğrencileri. Yazılımcı, tasarımcı gibi kişiler tercih ediyorlar" dedi.

    KADINLAR 'LATTE'Yİ, ERKEKLER FİLTRE KAHVEYİ TERCİH EDİYOR

    İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Nişantaşı, Cihangir, Galata, Süleymaniye ve Moda'dadaki kafelerde araştırdı. Kahve tüketimindeki alışkanlıklar ortaya konuldu. Araştırmada yer alan kadınların oranı yüzde 55, erkeklerin ise yüzde 45. Araştırmaya göre kafelerde kadınlar latteyi erkekler ise filtre kahveyi tercih ediyor.

    BİR MÜŞTERİ ORTALAMA 27 TL ÖDÜYOR

    Peki, bir müşteri gittiği kafede ortalama ne kadar hesap ödüyor? Prof. Dr. Murat Şeker, "Ortalama olarak bir müşteri 27 TL ödeyerek buradan geçiyor. Ortalama 1 saat civarında burada kalıyor mekan üniversiteye yakın bir yerdeyse kalma süresi 3 saati bile aşabiliyor" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kafelerde geçirilen sürede hem sosyalleşme hem de çalışma ortamı rol oynuyor. Prof. Dr. Murat Şeker, "Bir çalışma ortamı olarak düşünülüyor. Çünkü bu mekanlarda ücretsiz internet hizmeti var. Müşteriyi bu anlamda rahatsız edecek bir durum söz konusu değil. Gelen kitlenin çoğu burada bilgisayarı ile geliyor. Birçok alanda kullanılıyor" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow