hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın kooperatif sayıları artırılıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi ve daha fazla kadına ulaşması için 81 ilde çalışma yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın ortak yaptığı çalışmalarda yeni kooperatiflerin kurulması değerlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadın kooperatiflerinin kurumsal kapasiteleri geliştirilerek görünürlükleri artırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’yla ortak çalışmalar yürütüldü. Son bir yılda 530 yeni kadın kooperatifinin kurulması için teşvik edildi.

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadınlara yönelik çalışmaları yazılı açıklama ile değerlendirdi. 81 il müdürlüklerinin koordinasyonunda kadın kooperatifleri çalışma grupları oluşturulduğunu ve 831 çalıştay ve bilgilendirme toplantılarıyla 40 bin kişiye ulaşıldığını açıkladı. Bu sayede 530 yeni kadın kooperatifi kurulduğunu kaydetti.

    Derya Yanık, kadınların karar alma mekanizmalarından akademi ve siyasetten spora her alanda çok daha görünür olmalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Bakan, mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin desteklenmesi için özel sektör iş birliğinde 'Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi'ni başlattıklarını, bu kapsamda üniversitelerde 710 öğrenciyi, liselerde ise 125 öğrenciyi desteklediklerini kaydetti. Toplam 54 bin öğrenci, veli ve öğretmene ulaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yanık, bakanlığa bağlı kadın konukevlerinden hizmet alan kadınların ekonomik olarak kendilerine yeterli hale gelmeleri için çalıştıklarını da söyledi ve "2021 yılında konukevinden hizmet alan 1655 kadın meslek edindirme kurslarından yararlanırken, bu kurslara katılan 321 kadını ise işe yerleştirme mutluluğunu yaşadık'" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow